Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички данас дочекује Црвену Звезду

rssBookmark and Share

Ниш 21.04.2018. ФК Раднички

Дерби 32. кола фудбалске Суперлиге Србије, односно 2. кола плеј-офа, играће се суботу од 19 часова у Нишу између домаћег Радничког и Црвене звезде.

Раднички данас дочекује Црвену Звезду

Нишлије заузимају жељено треће место на табели са 28 бодова, док је Звезда прва са 42 бода и веома је близу освајања шампионске титуле.

Два клуба се два пута одмеравала снаге у основном делу лиге, а оба пута је славила Црвена звезда. На стадиону “Рајко Митић” је било 3:0, а на “Чаиру” 4:0 за црвено-беле.

Тренер Радничког Драган Антић оптимистично најављује дуел с Београђанима.

- Играмо добро, у све смо бољој форми и без обзира што нам у госте долази најјача екипа верујем да можемо да остваримо добар и квалитетан резултат. Честитаћемо Звезди на новој титули, јер је тешко претпоставити да може испустити капиталну предност до краја шампионата. С обзиром на то да су добили дерби против Партизана, убеђен сам да ће растерећенији приступити мечу. Управо то би могла да буде наша шанса да у надигравању са фаворитом освојимо бод или три. То није нереално, јер имамо квалитетан тим – рекао је Антић.

Припремајући се за меч са црвено-белима каже да нема већих проблема око састава екипе.

– Најбитније је да можемо да бирамо са којим играчима ћемо започети сусрет. Риота Нома ће одсуствовати и са ове утакмице, тако да смо најближи формацији која је играла на Бановом брду у другом полувремену. Вероватно ће мање измене бити у томе што ће Николу Станковића у стартној постави заменити Александар Субић, који је постигао и гол против Чукаричког. Такође, значајно је што ће играти Милан Павков, који је на позајмици од Звезде и нема сметњи да заигра као што је било јесенас. Што значи да ћемо бити у прилици да изведемо нападачку формацију са тројицом голгетера, уз Павкова, са Марком Мркићем и Славишом Стојановићем- додао је Антић.

Фудбалер Црвене звезде на позајмици у Нишу Милан Павков овај пут је добио дозволу од свог клуба да заигра против њега, за разлику од последњег сусрета ових екипа.

-Мало ми је незахвално да било шта коментаришем као позајмљени играч Звезде, али могу да најавим да ћу дати све од себе да Раднички забележи позитиван резултат- кратак је био најбољи стрелац Радничког.

Леви бек Радничког Александар Субић отпимиста је пред овај дуел.

-Идемо ка свом циљу и покушаћемо да направимо корак даље и кроз овај тежак меч који нас очекује. Надамо се да позитивном резултату уколико испоштујемо захтеве шефа стручног штаба- рекао је Субић.

Главни судија овог сусрета биће Мајо Вујовић.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Црвена Звезда ФК   Драган Антић   Црвена Звезда   Мајо Вујовић   Милан Павков
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима