Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УЖИВО: Раднички Ниш - Црвена звезда 2:1

rssBookmark and Share

Ниш 17.03.2013. Autor: A.Tadić |

УЖИВО СА ЧАИРА: Звезда на Чаиру са играчем мање "јури" изједначење. У премијерном мечу 19. кола ЈСЛ, стрелци Љубинковић у 44. и Шкулетић у 66, а Касалица у 78. минуту. Искључен Петковић.

УЖИВО: Раднички Ниш - Црвена звезда 2:1
Нишлијама и Црвеној звезди ово је треће одмеревање снага у актуелној сезони.

Звезда је у првенственом дуелу на свом стадиону преокренула резултат са 1:2 на 3:2, а Огњен Мудрински комплетирао је хет-трик у 94. минуту.

Потом су у Нишу играли меч шеснаестине финала Купа и црвено-бели су славили поготком Милана Јовановића у 87. минуту - 1:2!

У пролећном делу сезоне су оба тима освојила по седам бодова, забележивши по две победе и један реми.

Раднички Ниш - Црвена звезда


Стадион: Чаир
Судија: Мајо Вујовић
Гледалаца:

Раднички Ниш: Кесић, Стаменковић, Петровић, Живковић, Драгићевић, Пејчић, Коларевић, Стојановић, Љубинковић, Јовановић, Шкулетић.

Црвена звезда: Бајковић, Микић, Пантић, Петковић, Младеновић, Миливојевић, Милијаш, Лазовић, Каду, Милуновић, Мудрински.

5. минут - Први корнер за Звезду који је издејствовао Лазовић кога је претходно упослио Каду, повратник у стартну поставу црвено-белих, плавих у Нишу. Ипак, није било опасности по гол Нишлија после корнера Милијаша. Фаулиран је голман Кесић.

10. минут - Гости имају иницијативу, Каду је преузео одговорност креације напада, међутим за сада не пролазе ти покушаји. Нови кронер за Звезду. Опет после продора Лазовића. Он је и убацио из угла, а у петерцу Нишлија добро је реаговала одбрана Радничког. Нови корнер је извео Милијаш. Мудрински је био на првој стативи, у тешкој позицији, и лопта припада домаћем тиму.

14. минут - Први ударац ка голу Радничког, и уопште на утакмици, упутио је Филип Младеновић. Учинио је то из повољне позиције, са неких 20 метара, полулево, али је "тукао" преко гола. Шутирао је "слабијом" десном ногом, па је то и разлог што је био прилично непрецизан.

Сјајан амбијент на Чаиру режирали су навијачи оба тима. На почетку утакмице присталице црвено-белих, којих има око 3.000 на северној трибини, развили су најлоне у бојама клуба, а у 15. минуту и навијачи Радничког су приредили сличну креацију уз помоћ картона, шеталице и поруке: "И кад кости остаре".

25. минут - Раднички базира игру на контранападе. После једне такве акције комбиновали су Јовановић и Шкулетић. Потоњи је "из прве" са 18 метара "тукао" снажно, али невероватно непрецизно.

27. минут - Живнула је игра и једних и других. Раднички је најпре извео напад по левом крилу, одбрана Звезде је у петерцу отклонила потенцијалну опасност, а у наставку гости су имали најбољу шансу на утакмици. Лазовић је био у карактеристичном продору по десном крилу, убацио на у срце казненог простора, где је Милуновић лоше захватио лопту и дозволио дефанзивцима Нишлија да га осујете.

35. минут - Милијаш је из велике удаљености покушао да угрози Кесића, лопти је на путу до гола Мудрински променио мало путању, закашивши је главом, али није имао голман Нишлија проблема да је исконтролише.

44. минут - ГОООООЛ, 1:0, Марко Љубинковић... Води Раднички. Нишлије су успеле да постигну гол из прве праве акције. "Испао" је Микић у дуелу са Јовановићем на десној страни, близу гол-аут линије. Уследио је центаршут у петерац где је некадашњи омладинац Звезде Љубинковић лако добио дуел са Младенвићем и главом сместио лопту у мрежу.

2. полувреме

45. минут - Одмах је реаговао Јанковић изменом. За Кадуа је меч завршен, уместо њега у игри је Вукан Савићевић.

47. минут - Управо је млади Вукан био у првој прилици у другом полувремену. После центаршута Младеновића, Савићевић је био највиши у скоку, захватио је лопту главом и пребацио гол. Додуше, имао је чувара на леђима који га је у знатно ј мери омео да не изведе ударац онако како је желео.

50. минут - Шанса за Раднички! После грешке у вези Звезде, Коларевић је узео лопту на 40 метара од гола Бајковића, затрчао се и пробио као сир шупљу одбрану црвено-белих, дошао је на ивицу казненог простора одакле је, ипак, траљаво шутирао по земљи.

52. минут - Атрактивно је покушао Милуновић да угрози Кесића на центаршут Младеновића. У скоку, петом, захватио је лопту нападач Звезде, атрективно је то изгледало, али не и довољно ефиектно да се заљуља мрежа Радничког.

58. минут - Петковић је заслужено добио жути картон. Погрешио је у пријему лопте, које се докопао један играч Радничког, па га је дефанзивац Звезде рукама оборио и спречио опасност по свој гол.

60. минут - Нова измена у Звезди. Индиспонираног Лазовића заменио је Касалица.

62. минут - Црвени картон! У року од само три минута Никола Петковић је зарадио другу јавну опомену и Звезда ће у наставку имаи играча мање. Деконцентрисани Петковић је повукао за дрес Шкулетића, који је чекао лоб пас, али је био далеко од ситуације да угрози Бајковића. Ипак, дезоријентисани дефанзивац Звезде га је срушио и сасвим оправдано му је судија вујовић показао други жути картон.

63. минут - Бројчано слабија Звезда умало да изједначи. Сјајно је "тукао" Лука миливојевић са двадестеак метара, а Кесић је крајњим напором, парадом, избацио лопту у корнер.

65. минут - Нова шанса за госте, још боља од претходне. Касалица је исконтролисао лопту близу петерца на левој страни, видео је усамљеног Мудринског, а овај са седам метара катастрофално захватио лопту.

67. минут - ГОООООЛ, 2:0, Шкулетић... Звезда је нокаутирана! "Севнула" је контра Радничког три на два. Пејчић је комбиновао са Стојановићем, овај "продужио" пас до Шкулетића на супротној страни казненог простора, шутирао "из прве" левом ногом и сместио лопту под пречку у мрежу. Бајковић је успео да је мало докачи, али не и да спречии њен улазак у гол.

68. минут - Последњу измену извршио је Јанковић. Извео је Мудринског, а на терену је Дауда.

73. минут - Прва измена у Радничком. Изашао је одлични Стојановић, на терену је Бојан Ђорђевић.

78. минут - ГОООООЛ, 2:1, Касалица... Има ли наде за Звезду? Преполовили су гости предност Радничког голом Филипа Касалице који је сјајно партио акцију и оштар центаршут Милуновића и главом у паду "закуцао" лопту у гол немоћног Кесића.

83. минут - Велика прилика за Раднички! После још једног напада Нишлија кроз рањиву Звездину одбрану, дошао је центаршут са леве стране ка Шкулетићу, чији је приземан ударац одличном интервенцијом зауставио Бајковић.

87. минут - У новој одличној позицији да матира Бајковића нашао се Петар Шкулетић. Дуго су играчи Радничког опседали гол Звезде и уносили панику у редове црвено-белих. коначно, лопта је дошла до "шпица" Војводине на позајмици у Радничком, чији је оштар ударац по земљи још једном зауставио голман гостију.

90. минут - Дошло је до кошкања испод западне трибине Чаира. Неко од навијача није желео да врати лопту, Младеновић је тражио решење, пришао је и нервозни Пантић који се "закачио" са неколицином резервних играча Нишлија. Страсти су се ипак смириле, а недуго потом Мајо Вујовић је одсвирао крај.


#   Ниш   навијачи   Бојан Ђорђевић   Црвена Звезда   Никола Петковић   Мајо Вујовић   Ана Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима