Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жестоке казне за тучу на мечу Константин – Борац

rssBookmark and Share

03.01.2016. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Туча и техничке грешке у мечу Константина и Борца обогатиће касу Кошаркашке лиге Србије за 732.000 динара!

Жестоке казне за тучу на мечу Константин – Борац

Толико, наиме, износи обједињена новчана казна за два клуба, након што је комесар такмичења Леон Делеон изрекао санкције за немила дешавања у утакмици 14. кола, играној у Чаиру.

Константин је прошао скоро дупло теже и у касу лиге мораће да уплати укупно 456.000 динара глобе. Тренер Марко Цветковић кажњен је са 120.000 динара због техничке и дисквалификујуће грешке, а суспендован је и једном утакмицом вођења тима, што значи да га неће бити на клупи Константина у мечу са Беовуком 9. јануара.

Данило Тасић и Младен Витковић кажњени су са по 120.000 динара и забраном наступа у наредне две утакмице, што значи да неће моћи да играју у мечевима са Беовуком и Јагодином. Досуђене дисквалификујуће грешке коштале су по 24.000 динара Немању Гуџића, Лазара Младеновића и Стефана Савића, као и клуб због уласка неименованог “службеног представника” на терен. Дакле, скоро пола милиона динара коштаће Нишлије дешавања на мечу.

Кажњен је и Борац укупном казном од 276.000 динара, а најтеже је прошао Урош Чарапић, који ће морати да уплати 180.000 динара и паузираће две утакмице, због “изазивања и учествовања у тучи”, чиме је практично означен као виновник инцидента.

У Константину још нису одлучили да ли ће се жалити на казну. Новчана глоба је свакако драконска, али ће одлуке о суспензији можда још и више погодити нишки клуб, јер ће без двојице играча из петорке и тренера Цветковића на клупи, шансе у мечевима са Беовуком и Јагодином бити знатно умањене.

З.П.


#   кошарка   туча   казне   Константин ОКК   играчи   Данило Тасић   Марко Цветковић   Борац КК   Кошаркашка лига Србије   новчане казне   Младен Витковић
@OKKKonstantin @KKBoracCacak @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима