Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дигитализација, добра промоција и однос ТОН-а са медијима, одговорни за све већи број туриста у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 01.11.2018. Јужна Србија Инфо

Најновији подаци говре о константном повећању броја туриста, посебно страних гостију у Нишу, који се не задржавају само на пар сати, већ у све већем броју одседају у нашем граду.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

У ТОН-у кажу да је оваква добра статистика, резултат добре дигиталне промоције Ниша, учешће на сајмовима у земљи и иностранству, сарадња са медијским кућама и бројним  новинарима из иностранства.

У првих 9 месеци ове године, у Нишу је укупно регистровано 95.015 туриста који су остварили укупно 156.556 ноћења, што чини повећање броја туриста за 17%, а броја ноћења за 9.7% у односу на исти период прошле године говоре нам подаци Републичког завода за статистику према најновијем саопштењу.

Ниш су од почетка године посетили бројни туристи из Србије, али и из европских и ваневропских земаља. Највећи број долазака зеблежили су инострани гости, а у периоду од јануара до септембра, у Нишу је боравило 57.513 иностраних гостију, што представља пораст у односу на исти период претходне године за 23.5 одсто.

Инострани туристи су од почетка године остварили укупно 83.523 ноћења, па је и у овој категорији дошло до знатног повећања у односу на исти период прошле године, и то за 17.2 одсто.

Позитиван тренд раста односи се и на домаће туристе, па је у Нишу у првих девет месеци боравило њих 37.502 са оствареним 73.033 ноћења, што је повећање долазака за 83, а ноћења 2.2 одсто у односу на прошлу годину. 

Оваквим резултатима и сталном расту туристичког промета захваљујући доброј  дигиталној промоцији Ниша, учешћем на сајмовима у земљи и иностранству и сарадњи са медијски кућама и бројнимновинарима из иностранства, као и са ТОС-ом, рад Туристичке организације Ниш допринео је да Ниш постане све више препозната туристичка дестинација у овом делу Европе.

 

Коментара: 0


#   Ниш   медији   туристи   Туристичка организација Ниш   Завод за статистику   Туристичка организација Србије
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима