Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђурђановић: Испунили смо очекивања Виз ера, очекујемо и друге авио компаније

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2015. Fly From Nis, Тв Зона плус

Владица Ђурђановић је истакао је да попуњеност авиона Виз ера на летовима из Ниша је виша од 80%, као и да број путника никада није пао испод 150 путника на једном лету, што потврђује и скоро објављени ред летења за наредну летњу сезону.

Ђурђановић: Испунили смо очекивања Виз ера, очекујемо и друге авио компаније

- Ако узмемо да је крајем 2006.године летело отприлике 36 хиљада путника, ми очекујемо да за 4 месеца премашимо ту цифру. Ако наставимо овим трендом, то значи да ћемо да имамо до 100.000 путника у наредној години. Ако се уведе још нека нова линија можемо то и пробити. - рекао је директор аеродрома Ниш.

Директор Ђурђановић је, гостујући у јутарњем програму ТВ Зона Плус, рекао да се у последње време јавља доста фирми који желе да се рекламирају са аеродрома. Он се нада да ће Wizz Air привући и остале авио-компаније које желе такође да лете из Ниша.

- Виз ер је веома захтевна компанија и која лети само са аеродрома који испуњавају све услове оплуживање путника и ваздухоплова. Ми смо тај тест положили, као што видите све функицонихе беспрекорно, није дошло до наше грешке нити у једном сегменту. Никада није закаснио авион због нас, већ могуће пар пута због временских прилика. Тако да мислим да би представници компаније требало да буду задовољни. - истакао је Ђурђановић

Говорећи о новим линијама, директор нишког аеродрома рекао је да се у преговорима са авио-компанијама они базирају на дестинације у Европи где живи највећи број наших људи и то Беч, Минхен, Швајцарска, Француска, северни део Италије, Шведска, Норвешка, Данска.

На констатацију водитељке програма да се причало да ће бити и линије до Минхена, директор Ђурђановић је рекао да све што је до аеродрома се урадило и да је на авио-компанијама да ли ће увести неке нове линије или не.

Директор Владица Ђурђановић рекао је да заинтересованост других авио-компанија постоји, али да конкретних резултата још увек нема, те он то објашњава да у авио-саобраћају до формирања и покретања једне авио линије прође годину дана.

- У авио-саобраћају до формирања, покретања једне линије од размишљања прође годину дана. Разрада једне линије буде најмање увек годину дана, тако да у авио-саобраћају нема неких изненадних потеза, јер је то скуп вид саобраћаја и свака грешка се скупо плаћа и ниједна компанија не жели да губи на својим линијама. - изјавио је Ђурђановић

Руководство аеродрома Ниш сматра да би линија Ниш - Истанбул била добра туристичка дестинација и да би авиони на тим линијама увек били пуни.

- Ако би турске авио-компаније летеле из Ниша, летеле са пуним авионима. Има заинтересових, јер упоређујемо оно што лети из Београда на ту страну да ипак оно што кажемо путују и људи са југа Србије не само из Београда и Војводине. -рекао је он.

На недавном састанку са директором Ер Србије договорена је помоћ и подршка за нишки аеродром у наредном периоду, кроз помоћ у привлаћењу компанија да лете из Ниша.

Недавно је са радом почео да ради и ресторан те се путници могу освежити док чекају на свој лет, а за једно месец дана треба очекивати почетак рада фришопа на одлазећем гејту, након техничког опремања.

Говорећи о ценама авио-карата које нуди Wизз Аир, Ђурђановић је рекао да људи могу изузетно повољно да путују из Ниша, где је карта у једном смеру 1700 динара, и да се више о ценама карата могу информисати и на њиховом сајту, али да и карте могу купити на самом аеродрому.

Према речима Ђурђановића пуно Швеђана долази у Ниш како би се упознало са нашим градом и то све на своју руку, без икаквих организација од стане туристичких радника. Те је још једном критивао туристичке агенције које не користе летове из Ниша да привуку стране туристе.

На простору нишког аеродрома у току је уређивање паркинг простора на робно-царинском терминалу, и према речима Ђурђановића очекује се да и ти радови ускоро буду готови и да камиони више не морају да се паркирају у суседним улицама у близини аеродрома.

- Радове изводи Дирекција за изграду града, врши се насипање и асфалтирање постојећег терена. На тај начин ће бити омогућено да камиони који долазе на царински терминал буду смештени на том платоу, а не по прилазним улицама и да не ометају саобраћај, рекао је Ђурђановић

У току су завршни радови на инсталацији РВР уређаја за мерење висине и даљине облака, те се према директоровим речима пробно пуштање у рад тог уређаја очекује до краја октобра.

Аеродром се увелико припрема за зимски ред летења, према речима директора сва опрема за чишћење снега и одлеђивање ваздухоплова, иако стара, прошла је ригорозну инспекцију Директората цивилног ваздухопловста.

Аеродром ће у наредном периоду радити на томе да се у Нишу развије дентални туризам, пошто je пре 10-так дана потписао споразум о сарадњи са Стоматолошким факултетом.

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   Туристичке агенције   аеродром   аеродром Константин Велики   Виз Ер   Fly from Nis   чишћење снега   ТВ Зона Плус   Владица Ђурђановић   Стоматолошки факултет
@NisAirport @wizzair @FLYFROMNIS @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима