Јужна Србија Инфо

Вински туризам у успону

rssBookmark and Share

Ниш 17.09.2015. Јужна Србија Инфо

Вински туризам у Србији још увек се налази у повоју, а стручњаци из области туризма сматрају да је ово област која има перспективу.

Фото: ТВ Ласер
Фото: ТВ Ласер

Уз додатна улагања, напредак у развоју винског туризма сасвим је известан. На територији наше земље постоји око 800 винарија, међутим, за сада нема прецизних информација о броју посета туриста.

На развоју винског туризма ради се и у Винском подруму Малча, који је стар 110 година и налази се у власништву Боре Јовића. У овом подруму љубитељима вина омогућено је својеврсно путовање кроз време, кроз четири винске епохе. Обиласком Римске куће, Куће из доба Немањића, Винске куће карактеристичне за средину 20. века и Савремене винарије, ствара се готово целовита слика о развојном путу производње вина. Доживљај туриста свакако употпуњује и дегустација вина.

Посебну пажњу љубитеља вина заокупља Римска кућа, која својом архитектуром верно дочарава римску епоху. Егзотична вина карактеристична за овај период производе се од грожђа добијеног на принципима органске производње, у амфорама, као и пре 17 векова.

У оквиру Римске куће, почела је са радом и Гостионица на винском путу, са гастрономском понудом која одговара специфичном вину римске епохе. Гостионица је за туристе отворена од уторка до недеље, од 14 до 23 сата.

Бројни посетиоци Подрума Малча потврђују да ово подручје има потенцијала за развој винског туризма, као и да је даљи развој ове области неопходан за употпуњавање целокупне туристичке понуде.

Извор ТВ Ласер

 

video...

Коментара: 0


#   Ниш   туризам   вино   подрум   Малча     дегустација
@


 


[ Додај коментар ]