Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власинско језеро: Шеику искључили струју у четири хотела

rssBookmark and Share

Црна Трава 26.10.2016. В.П. Блиц

Лесковачка “Електродистрибуција” је због наслеђеног дуга од 2,5 милиона динара искључила струју у четири хотела у Сурдулици, на Власини и у Црној Трави, који су од јуна у власништву шеика Алије Абдула ал Макија из Катара.

Фото: ТО Сурдулица
Фото: ТО Сурдулица

Менаџер катарског шеика Горан Анђелковић потврдио је да је струја у хотелима искључена непосредно пре преузимања угоститељских објеката.

Хотелско-угоститељско предузеће “Европа” у Сурдулици Али Абдула ал Макија на аукцији купио је за преко миллион евра хотеле “Србија” у Сурдулици, “Језеро” и “Власина” на Власинском језеру и “Вилин луг” у Црној Трави. Почетна цена куповине посрнулог сурдуличког предузећа била је 390.000 евра.

Осим тројице запослених, сви радници ХУП “Европа” узели су за сваку годину радног стажа отпремнине по 200 евра. Приватизација хотела у Сурдулици, на Власини и у Црној Трави прва је инвестиција Катара у Србији. Нови газда хотела планира да на југу Србије развије спортски туризам и доведе друге инвеституре из Катара.

Коментара: 0


#   Црна Трава   Сурдулица   Електродистрибуција   Власинско језеро   искључење струје   Туристичка организација Сурдулице   Катар   ХУТП Европа   Хотел Власина     Горан Анђелковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима