Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власотинце – Завршен Вински бал 2014.

rssBookmark and Share

Власотинце 23.08.2014. Данило Коцић

Синоћ је у Власотинцу завршен овогодишњи Вински бал.

Власотинце – Завршен Вински бал 2014.

Најлепша девојка Винског бала 2014. је Миленица Цветковић из Букове Главе код Вучја, ученица Школе за текстил и дизајн у Лесковцу. Прва пратиља је Ана Ивановић из Власотинца, ученица IV године Власотиначке гимназије, а друга пратиља је Ивана Поповић, такође из Власотинца, ученица I године гимназије.

На синоћ завршеном Винском балу у Власотинцу проглашени су најбољи винари власотиначке општине у 2014. У категорији аутохтоних белих вина најбоље је било вино Зорана Ћирковића. Од врхунских белих победило је вино Велибора Милошевића.

У категорији врхунских црвених вина најбоље је произвео Зоран Поповић, а од аутохтоних црвених најбоље је било вино Јована Печенковића. Ове године такмичило се 15 винара са 27 врста вина.

Најбржи у испијању шприцера, ове године, био је Лесковчанин Дарко Богдановић који је литар овог пића попио за свега 20 секунди.

Што се тиче такмичења за најбољег виноградара, оно се ове године није одржало због малог броја пријављених кандидата. Лоше време последњих месеци утицало је и на лоше стање у виноградима.

Председник општине Власотинце Зоран Тодоровић уручио је најлепшим девојкама ваучере за новчане награде које додељује локална самоуправа у износу од 30 000, 20 000 и 10 000 динара. Компанија Oriflame даривала је победнице сетовима козметичких производа вредних по 15 000 динара, а поклоне ове компаније су добиле и осталеучеснице избора за мис Винског бала. Посластичара Пет плус и МИ електроник поклонили су првопласираној торту.

Званични део програма Винског бала завршен је ватрометом, а потом су пред неколико хиљада Власотинчана и њихових гостију наступиле Звезде Гранда, Катарина Живковић и Петар Митић.

Иначе, најбољу карикатуру на тему вина и грожђа, на овогодишњем конкурсу у оквиру програма Винског бала, урадио је, према оцени жирија, Горан Ћеличанин из Варварина. Друго место припало је Јовану Спасићу из Манастиришта, а треће Зорану Илићу из Власотинца. Радове је оцењивао жири у саставу Никола Живковић, Звонимир катлановић и Слађан Тасић.

Прву награду за најбољу песму освојио је Лесковчанин Милорад Цветковић са песмом Аманет. Друга награда припала је Драгиши Марковићу из Житковца за песму Виноградарска слава Свети Трифун, а трећа Данилу Коцићу из Лесковца за песму Док испијам чаше вина. Жири у саставу Славиша Шушулић, Лука Крстић и Драган Стојановић једногласно је похвалио и песму Истина, аутора Власотинчанина Новице Јовића. Председници оба жирија, Никола Живковић и Славиша Шушулић, сложили су се да су радови пристигли на оба конкурса били веома добри.


Дадинчани Зоран Илић и Данило Коцић међу победницима Винског бала 2014.

Дадинчани Зоран Илић, изузезетно талентовани уметник и Данило Коцић, новинар и писац, међу победницима су Винског бала 2014.

Зоран Илић, аутор бројних изузетно духовитих карикатура, освојио је треће место међу карикатуристима, а Данилу Коцићу је такође припало треће место међу песницима. Коцић, новинар и аутор бројних романа, збирки песама и прича, конкурисао песмом „Док испијам чаше вина“.

Иначе, протеклих година, Илић и Коцић су такође били међу награђенима на конкурсима Винског бала, а из Дадинца, села познатог по виноградарима и великом броју факултетски образованих суграњана, је и више освајача првих награда за најбоље вино.


#   Власотинце   Катарина Живковић   Петар Митић   Звезде Гранда   Зоран Илић   председник општине   Зоран Тодоровић   Вински бал   Данило Коцић   локална самоуправа   Ана Ивановић   новчане награде   Свети Трифун   Драган Стојановић   Зоран Поповић   Никола Живковић   Ана Поповић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима