Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Врање као бренд: Бора Станковић најпознатији Врањанац

rssBookmark and Share

Врање 13.12.2017. Јужна Србија Инфо

У присуству руководства Града, чланова Градског већа, директора и представника градских и републичких јавних установа и предузећа, презентовани су резултати истраживања у оквиру пројекта „Град Врање као бренд“.

Врање као бренд: Бора Станковић најпознатији Врањанац

Истраживање је имало за циљ да обезбеди кључне податке за изградњу бренда града, да се утврде вредности индекса бренда како би се упоредиле са индексима других градова, као и да се идентификује стање услова за пословање инвеститора. 

О најважнијим индикаторима истраживања говорио је професор Александар Дејановић са београдске Високе школе модерног бизниса. Он је, сумирајући резултате, истакао да ће се приликом брендирања уважавати ставови и импресије и Врањанаца и гостију, који препознају Врање као средину богату историјом, културом и традицијом, али и као модеран индустријски и привредни центар.

„Апсолутно је сигурно да је Бора Станковић најважнија рефлексија Врања и Врањанаца и ова чињеница, такође, мора бити један од стубова будућег брендирања града“, рекао је Дејановић.

У истраживању, које је спроведено од 4. октобра до 8. новембра ове године, прикупљено је 195 попуњених упитника становника и посетилаца Врања и 29 упитника од стране привредника који послују на територији Града. Сви прикупљени подаци обрађени су применом статистичког софтвера за друштвене науке СПСС.  

Коментара: 0


#   Врање   туризам   Бора Станковић   истраживање  национални бренд  бренд  Александар Дејановић
@
[ Додај коментар ]