Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Алексинац добија нову зграду центра за социјални рад

rssBookmark and Share

Алексинац 21.01.2017.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Александар Вулин поручио је јуче да ће Алексинац добити нови центар за социјални рад, истакавши истовремено да је намера ресорног министарства да обнови све установе социјалне заштите у Србији.

Танјуг
Танјуг

Вулин је приликом обиласка Установе за децу и младе "Христина Маркишић" у Алексинцу, у којој је локални центар за социјални рад организовао ургентни смештај угрожених корисника, којима се деле пакети са храном, констатовао да се готово три деценије није улагало у установе тог типа. 

Према његовим речима, последњи центар за социјални рад изграђен је у Обреновцу након поплава, и то је био први после 28 година. 

Наши корисници заслужују да имају објекте на највишем нивоу, а запослени у систему социјалне заштите да раде у здравим, условним и модерним просторијама, и држава то може да уради, истакао је министар.

Он је нагласио да је политика Владе Србије и премијера Александра Вучића да се све што се заради и уштеди уложи тамо где је најпотребније и где је грађанима важно.

Вулин је, наводећи да поштује то што Центар за социјални рад у Алексинцу пружа услуге као да је реч о развијеној општини, објаснио да ће радови отпочети ове године, а очекује се да центар буде завршен до краја ове или у првој половини наредне године.


#   Алексинац   Александар Вулин   Христина Маркишић   Центар за социјални рад   пакети са храном
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима