Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Јапана Ђуићи Такахара посетио Ниш и уручио вредну донацију

rssBookmark and Share

23.02.2017. М.М. Јужна Србија Инфо

Амбасадор Јапана Њ.Е. Ђуићи Такахара, посетио је данас Ниш и уручио донацију вредну 7.900 евра за Аикидо Дођо Така из Ниша.
Такахару је нешто раније у Градској кући примио градоналелник, Дарко Булатовић.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

У карате клубу "Борац" данас је владала свечана атосфера, како и доликује посети амбасадора земље "Излазећег сунца".

Такахара је изразио задовљство што је данас у Нишу и додао да је то само почетак сарадње на културном и спортском нивоу, између Јапана и Ниша.

Чланови клуба "Така", спортисти - каратисти, политичари, привредници града Ниша и новинари, присуствовали су данас несвакидашњој за наше обичаје, презетнтацији древне јапанске борилачке вештине. 

Фото: Јужна Србија

Влада Јапана је у оквиру програма „Бесповратне помоћи у области културе“ донирала износ од 7,900 евра за Аикидо Дођо Така из Ниша. Наведеним средствима Аикидо Дођо Така из Ниша је, у циљу унапређења услова тренирања аикидоа у Нишу, набавио 210 м2 татами подлоге за вежбање. Удружење “Така” је невладина и непрофитабилна организација која постоји од децембра 2011. године. Циљеви Удружења су ширење и популаризација јапанске борилачке вештине Аикидо-а на југу Србије, а од 2012. Удружење организује манифестацију “Јапанниш” у оквиру које су проширили своје активности ка промовисању многих аспеката јапанске културе (оригами, манга, аниме, калиграфија, нињутсу, кендо...). 

Удружење Така сваке године организује манифестацију "Јапанниш"

Фото. Јужна Србија

Данас нешто раније, пре уручења донације, у нишкој  Градској кући, јапанског амбасадора је примио градоначелник Ниша Дарко Булатовић, где су том приликом разговарали о проширивању сарадње Јапана и града на Нишави.

 


#   Јужна Србија регион   Дарко Булатовић   Јапан   Удружење Така   Влада Јапана   Борац карате клуб   Ђуићи Такахара
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима