Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Амбасадор Словеније у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 02.04.2019. Јужна Србија Инфо

У Градској кући данас је боравила Његова екселенција амбасадор Словеније у Србији Изток Јарц. Амбасадора је примио градоначелник Ниша Дарко Булатовић, а главне теме састанка биле су привредно-економска и спортска сарадња Града Ниша и Словеније.

Амбасадор Словеније у Нишу

„Словенија је земља чија робна размена са Србијом у просеку расте за по 10 одсто сваке године  уз укупну вредност око милијарду и по евра годишње“,рекао је амбасадор Јарц и нагалсио да се посебно радује успостваљању авио везе између Љубљане и Ниша која би требало да буде реализована од 1.јула ове године.

Инвестиције Словеније у Србији су прилично велике,па је око 25 000 наших грађана запослено у словеначким компанијама које послују у нашој земљи.

Градоначелник Булатовић је истакао важност успостављања ваздушне линије између Ниша и словеначке престонице и изразио уверење да би ова саобраћајна веза могла да допринесе доласку већег броја словеначких туриста у ове крајеве,с обзиром на то да Београд и Нови Сад годишње туристички посети око 100 хиљада Словенаца.

Ниш је ове године домаћин и једне од група на европском кошаркашком првенству за жене ,где ће наступити управо Словенија,па се очекује прилив већег броја гостију из ове некадашње југословенске републике.

О конкретној привредној и туристичкој сарадњи било је речи током састанка који је организован у Градској кући , а на којем су поред представника амбасаде  учествовали и представници привредног и туристичког сектора града.


#   Ниш   Београд   амбасадор   Дарко Булатовић   Нови Сад   Словенија   Исток Јарц
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима