Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

АМСС: Додатан опрез због мокрих коловоза на југу Србије

rssBookmark and Share

Ниш 17.07.2016. Танјуг, Јужна Србија инфо

Саобраћај умереног интезитета, а мокри коловози и рупе су главне карактеристике овог јутра за све учеснике у саобраћају, саопштио је АМСС.

infoera.rs
infoera.rs

Осим тога, они позивају на додатан опрез за воланом због мокрих коловоза на већини путева услед кише.

У току дана очекује се појачан интензитет саобраћаја на аутопутевима који из правца Мађарске и Хрватске воде ка Македонији и Бугарској, а на већи број возила треба рачунати и на државним путевима који воде ка Црној Гори.

Време задржавања на граничним прелазима је релативно и врло често променљиво, посебно у туристичкој сезони у којој се налазимо. 

Од 19. јула, због обезбеђења радова на изградњи ауто-пута Е-80, доћи ће до измене режима саобраћаја на државном путу I А реда број 4, деоница Просек-Банцарево, на делу обилазнице око Ниша ка Пироту, у зони Малчанске петље, у смеру Ниш-Пирот. За време извођења радова, саобраћај из десне коловозне траке, смера Ниш-Пирот ће бити преусмерен у претицајну саобраћајну траку смера Пирот-Ниш. 

Од 13. до 31. јула у периоду од 07.00 до 15.00 сати, на државном путу ИИ А реда број 258, деоница Чукарка - граница са Македонијом (Прешево 2), изводиће се радови на реконструкцији пута. 

Од 13. јула до 13. августа, услед радова на рехабилитацији коловоза, доћи ће до измене режима саобраћаја на државном путу II А реда број 158, деоница Алексинац - Катун, код села Глоговица. За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила једном коловозном траком. 

До понедељка 18. јула није предвиђено потпуно обустављање саобраћаја на Аутопуту Е80, Ниш - Димитровград (граница са Бугарском), деоница од Чифлика до Станичења, магистрални пут И Б реда, број 43. 

Према информацијама ЈП "Путеви Србије" на деоницама на којима су започети радови, начин саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу. 

ЈП "Путеви Србије" и Сектор наплате путарине ће током предстојеће летње сезоне интензивирати рад на наплатним станицама како би се обезбедио несметан пролазак возила због повећаног саобраћаја на путевима у Србији, посебно на аутопутевима под наплатом, наводи се у саопштењу.


#   Ниш   Алексинац   Путеви Србије   саобраћај   Димитровград   АМСС   киша
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима