Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли се назире крај "мука" нишких кардиохирурга: Хитна набавка реагенса за трансфузију осигурава нормалан рад Клинике за кардиохирургију

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Директорка Републичког фонда за здравствено осигурање, Сања Радојевић Шкодрић, изјавила је данас да је одобрена хитна набавка реагенаса за трансфузију у Клиници за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Ниш.

Сања Радојевић Шкодрић - Фото РФЗО
Сања Радојевић Шкодрић - Фото РФЗО

Ови реагенси, како је нагласила, биће испоручени најкасније до петка, чиме ће се осигурати нормалан рад ове клинике.

Ова одлука уследила је као одговор на забринутост изражену у медијима због наводног недостатка реагенса у Клиници за кардиохирургију УКЦ Ниш, што је могло угрозити њен рад и довести до новог формирања листе чекања.

Међутим, Радојевић Шкодрић истиче да набавка реагенса за трансфузију није у надлежности Републичког фонда, већ се врши директно од стране болница.

"Реагенси за трансфузију набављају саме болнице, а не Републички фонд за здравствено осигурање. Новац за ове набавке обезбеђују саме здравствене установе путем расписивања тендера", појаснила је Радојевић Шкодрић гостујући на ТВ Хепи.

Директорка је додала да је хитна набавка реагенса већ одобрена те да ће они бити достављени из Ниша најкасније до петка. Такође је нагласила да су реагенси у Клиници потрошени пре времена због неблаговременог расписивања набавке, али да се ситуација нормализује.

"Сви остали реагенси који се набављају преко Републичког фонда стижу на време и без проблема, што указује на добру сарадњу са здравственим установама", закључила је Радојевић Шкодрић.

Подсетимо…

Након недостатка неопходних реагенса за процену склоности ка крварењу или тромбозама приликом операција, Клиника за кардиохирургију у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) у Нишу је привремено обустави оперативне захвате.


#   Ниш   РФЗО   Драган Милић   Клиника за кардиохирургију   Универзитетски клинички центар ниш   Сања Радојевић Шкодрић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима