Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић поново "бриљира": Изменићемо признанице за путарину ка Македонији

rssBookmark and Share

Београд 21.01.2017. Танјуг

Путеви Србије ће направити другачију концепцију признаница за путарину, након што је Македонија протестовала јер на њима пише „Бивша Југословенска Република Македонија” (БЈРМ), рекао је данас шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Дачић поново "бриљира": Изменићемо признанице за путарину ка Македонији

Он је на ТВ Пинк рекао да ће на признаници писати „Владичин Хан - Прешево или нешто слично”, уместо БЈРМ, што Македонија сматра увредљивим, наводећи да је Србија признала као Републику Македонију.

Ипак, Дачић је оценио да није коректно јер Македонија може да протестује због признанице, а да Србија треба да каже „браво што сте признали Косово”.

„Ми треба да кажемо 'браво што сте гласали или ћете да гласате опет за пријем Косова у Унеско', а ви ако не морате ништа нама да учините, ми смо захвални што уопште с нама имате било какав однос. Мислим да је то погрешан и погубан принцип, Србија треба да буде јасна и принципијелна”, казао је Дачић.

Он је рекао и да је име БЈРМ присутно свуда - у УН, ЕУ, Савету Европе и ОЕБС и да представници владе Македоније седе испред те табле.

„По чему је то срамно с наше стране?”, упитао је Дачић.

Према његовим речима, и он и премијер Александар Вучић су урадили много тога да нормализују односе у региону.

„Ако смо их лично молили за Унеско и ако се неко тако односи према том питању, ја не знам како ми можемо да реагујемо. Мислим да би за нас било срамно да не реагујемо”, закључио је Дачић, преноси Танјуг.


#   Београд   Владичин Хан   Прешево   Ивица Дачић   Александар Вучић   ауто-пут   путарина   ОЕБС   УНЕСКО   Македонија
@DacicIvica @avucic @UNESCO @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима