Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дан српског јединства, у Нишу централна прослава

rssBookmark and Share

Ниш 15.09.2023. Јужна Србија Инфо

Данас се обележава Дан српског јединства, слободе и националне заставе, централна свечаност биће одржана вечерас у 18 часова у Нишу.

Дан српског јединства, у Нишу централна прослава

Централна манифестација обележавања празника одржава се у Нишу од 18 часова, а од 16 часова у Нишкој тврђави биће одржан приказ наоружања. Биће приказана најсавременија средства којима располаже Војска Србиј

Манифестацији ће, између осталих, присуствовати и председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик и патријарх српски Порфирије.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је грађанима 15. септембар – Дан српског јединства, слободе и националне заставе који се обележава у Србији и Републици Српској од 2020. године.

„Свим грађанима честитам 15. септембар Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Дан пробоја Солунског фронта и васкрснућа Србије. У историјски преломним тренуцима истрајавали смо и опстајали захваљујући јединству и херојству нашег народа. И данас, само јединством можемо чувати нашу слободу и независност. Слободу смо стекли, али морамо остати достојни слободе и оних који су положили животе за нашу Србију. У одбрамбеним ратовима, на које смо били принуђени и у којима смо бранили државни као свој кућни праг, српску заставу су носили најхрабрији, јунаци свога доба. Са поносом истакнимо тробојку и будимо данас барјактари слободе. Дођите у 18.00 сати у халу Чаир да заједно обележимо празник. Живела Србија!“


#   Ниш   Драгана Сотировски   Александар Вучић   празник   Дан српског јединства
#GradonacelnicaN @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима