Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Делегација Републике Македоније у посети Врању

rssBookmark and Share

21.10.2017. Јужна Србија Инфо

Заменик градоначелника Ненад Антић организовао је пријем за представнике Републике Македоније у Србији, заменика амбасадора Македоније у Србији, Бојана Ђорчева, председника Националног савета Македонске националне заједнице у Србији, Борче Величковског и секретара у амбасади Македоније у Србији, Марјана Јовановског.

Делегација Републике Македоније у посети Врању

Пријему су присуствовали и директор Агенције за иселеништво Македоније, Никола Шалваринов, председник удружења "Гоце Делчев”, Пеца Ристески и чланови Извршног одбора удружења.

"Велика ми је част и задовољство што је мени припала част да вам пожелим добродошлицу у наш град. Са македонским народом имамо одличну сарадњу, а наш задатак је да се у наредном периоду ова сарадња побољша и продуби. Потребно је успоставити конкретну економску сарадњу, а један од начина је склапање уговора о прекограничној сарадњи, који финансира Европска Унија, а који би донео корист и Врању, али и неком македонском граду, са којим се потпише уговор. У складу са тим настојаћемо да у блиској будућности реализујемо неки такав пројекат”, истакао је је Антић.

Након тога присутнима се обратио Бојан Ђорчев, заменик амбасадора Македоније у Србији, који је рекао да су Врањанци увек веома добри домаћини и да су услови за македонску мањину у Врању  одлични.

"Приоритет је одржавање добрих односа са Србијом и српским народом. Македонци и Срби су веома блиски, а сарадња ће у наредном периоду бити продубљена на политичком, али и економском и културном плану”, додао је Ђорчев.

О значају удружења "Гоце Делчев” говорио је Борче Величковски, председник Националног савета Македонске националне заједнице у Србији, који је истакао да је ово удружење мост који успоставља блиске односе између Србије и Македоније. Руководству града, на указаној помоћи удружењу "Гоце Делчев”, захвалио се и Пецо Ристески председник овог удружења.

Вечерас ће у Врању 12. пут бити организовано македонско вече.


#   Ненад Антић   Бојан Ђорчев
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима