Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор Клиничког центра демантује да су операције отказане због војне параде и критикује "фрустрације" појединаца

rssBookmark and Share

Ниш 10.05.2019. Јужна Србија Инфо

Након навода у појединим медијима и спекулација у јавности, да су због војне параде отказане поједине интревенције у Клиничком центру Ниш, управа те здравствне установе изашла је са саопштењем.

Директор Клиничког центра демантује да су операције отказане због војне параде и критикује "фрустрације" појединаца

Саопштење преносимо у целости..

Због нетачних навода појединих медија и лажних информација, које су пласиране са очигледним циљем, да се баци сенка на данашњи величанствени догађај у Нишу, али и да се омаловаже сви здравствени радници у Клиничком центру Ниш, Управа највеће здравствене установе, у овом делу Србије, приморана је да саопшти следеће:

Апсолутно је нетачна и произвољна информација да је оперативни програм у нишком Клиничком центру, данас био отказан. С тим у вези, обавештавамо јавност, да су лекари Клиничког центра Ниш, данас урадили 47 операција, као и десетине мањих хируршких и нехируршких интервенција и преко 2.000 прегледа и пријема пацијената на стационарно лечење.

Поред тога, због огромног броја грађана који су присуствовали данашњој манифестацији, нишки Клинички центар је у складу са праксом, која је препозната свуда у свету, за време оваквих и сличних догађаја, организовао приправност и дезурство. Такође је, осим приправности у преподневним часовима, у потпуност организована пуна приправност и током поподневних сати, тако да су сви дежурни запослени, налазе на својим радним местима и обављају своје радне задатке.

Желимо још једном да апелујемо на све, да не злоупотребљавају здравствени систем Србије,  коме припада и Клинички центар Ниш, у својим петпарачким политичким игрицама, већ да поштују професионалне кодексе своје професије и извештавају у складу с њима. Јер, за разлику од периода у који они желе да се врате, када нису постојале модерно опремљене операционе сале нити потребан материјал за операције, данас имамо најсавременије ресурсе и довољан број обучених и мотивисаних стручњака.

Ми данас, не можемо да решавамо њихове фрустрације и комплексе зато што нису били у могућности да организују манифестације попут данашње у Нишу, јер нису имали ни за гориво, а о новим авионима и хеликоптерима да ни не говоримо. Они могу једино да живе у својим лажима, али ми у томе не желимо да учествујемо.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Зоран Радовановић   Клинички центар   здравствени радници   Одбрана слободе парада
@tigerzoki @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима