Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки клинички центар добио хелиодром, први пацијенти за 15 дана

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

Клинички центар у Нишу друга је здравствена установа у Србији која је добила хелидром. Омогућићемо у сваком тренутку пријем хитних пацијената и транспорт из зграде КЦ ка Београду или некој другој установи, рекао је за РТС Зоран Радовановић, директор Клиничког центра у Нишу.

Фото: РТС
Фото: РТС

Ниш се налази на главном чворишту Коридора 10, на месту где се рачвају јужни и источни крак. Поред тога, Клинички центар је практично најважнија здравствена установа и најмодернија здравствена установа јужно од Београда.

Хелидром ће се користити у хитним случајевима и тај "златни сат" је најважнији у здравству.

"Ми смо овде годину и по дана од када смо отворили Клинички центар и дошли смо до тога да завршавамо радове на изградњи хелидрома, омогућићемо у сваком тренутку пријем хитних пацијената и транспорт из зграде КЦ ка Београду или некој другој установи", рекао је Зоран Радовановић, директор Клиничког центра у Нишу.

Према његовим речима, Клинички центар у Нишу данас пише поново историју тог града.

"Већ четири године у сарадњи са Директоратом цивилног ваздухопловства и Министарством здравља обучили смо комплетно екипе. Спремни смо у потпуности и одговорићемо задатку", истакао је Радовановић.

Према његовим речима, то је почетак нове ере Клиничког центра у Нишу.

Петар Миросављевић, продекан Саобраћајног факултета у Београду каже да је ово велики дан за Србију и српски народ да ваздушни саобраћај постане доступан свим становницима Србије, да се покаже да ваздушни саобраћај није само транспорт за комерцијалне услуге него и за хумане и социјалне услуге спасавања људских живота.

"Драго ми је што смо први пут у Србији уз један клинички центар развили сертификован пројекат по свим светским и европским стандардима – хелидром који ће дуги низ година омогућити спасавање људских живота", рекао је Миросављевић.

Први пацијенти могли би да стигну за 15 дана, а све је коштало око 30 милиона динара.

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   саобраћај   Зоран Радовановић   пацијенти   Клинички центар   хелиодром
@tigerzoki @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима