Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелници четири највећа града у Србији по први пут заједно у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 12.09.2022. Јужна Србија Инфо

"Првим заједничким радним састанком у Нишу градоначелника Београда, Новог Сада, Крагујевца и Ниша као града домаћина са сарадницима, покренули смо нову етапу сарадње од које ће корист имати грађани, која ће допринети равномерном регионалном развоју и која ће помоћи и местима из нашег окружења да се развијају", изјавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

На иницијативу градоначелнице Драгане Сотировски, градоначелници четири највећа града у Србији, Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца, састали су се данас у Нишу.

У ова четири града живо скоро 50 одсто становништва наше земље.

Ово је први у низу састанака, поручили су градоначелник Београда Шапић, градоначелник Новог Сада Вучевић и градоначелник Крагујевца Дашић.

Кажу да је отворено много тема на којима треба радити, али и једни другима својим искуствима помагати када је развој локалне средине у питању.

"Разменом искустава и примера добре праксе циљ нам је да убрзамо рад наших локалних администрација, да грађанима обезбедимо квалитетну услугу и да кроз партнерску сарадњу са Владом Републике Србије убрзамо процедуре у којима заједно учествујемо са министарствима, републичким јавним предузећима и институцијама. Захваљујем колегама, Александру Шапићу, Милошу Вучевићу и Николи Дашићу што су подржали иницијативу да се састанемо и да отворено разговарамо о бројним темама", казала је Сотировски.


#   Ниш   Београд   Крагујевац   Драгана Сотировски   Нови Сад   Милош Вучевић   Александар Шапић   Никола Дашић
#GradonacelnicaN @AcaSapic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима