Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градско веће именовало Јовановића и Сотировски за сталне чланове ЛАФ

rssBookmark and Share

14.11.2015. НТВ

Градско веће именовло је Ђокићу Јовновића и Драгану Сотировски за сталне чланове Локалног антикорупцијског форума, а градоначелник Зоран Перишић је рекао да никада није био против њиховог именовања, него се противио непоштовању процедуре.

Градско веће именовало Јовановића и Сотировски за сталне чланове ЛАФ

Професор социологије Ђокица Јовановић и новинарка РТС-а Драгана Сотировски, добитници годишње награде за борбу против корупције, редовни су чланови ЛАФ-а.

Градско веће, као оснивач овог тела, по процедури, једино има право да именује његове чланове, рекао је градоначелник Зоран Перишић.

 

Још једна од одлука већа је да преко 100 милиона динара неискоришћених средстава, из програма за изградњу града, буде утрошено за планове детаљне регулације градских општина.

Градско веће је, такође, одлучило да неутрошена средства која су била опредељена за топлификацију улица, за саобраћајнице, изградњу колектора и других радова, буду искоришћена за планове детаљних регулација градских општина. У питању је 109 милиона динара који нису били потрошени у сврхе за које су били намењени, јер нису прибављене одговарајуће дозволе и планска документација.

Планови детаљне регулације требало је да буду завршени још 2011. године. Због овог кашњења немогуће је уређење индустријских зона у граду, додао је градоначелник Перишић.


#   Градско веће   Драгана Сотировски   избори   Зоран Перишић   ЛАФ   чланство   Ђокица Јовановић   планска документација
#GradonacelnicaN @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима