Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

20 хиљада евра у кутији прве помоћи

rssBookmark and Share

Градина 04.01.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 28. децембра 2020. године на граничном прелазу Градина открили преко 20 хиљада непријављених евра у једној кутији за прву помоћ. Прекршај је откривен када је око 10 часова на ред за излазну контролу пристигао мерцедес немачких регистарских ознака којим су два брата путовала из Немачке ка Турској.

20 хиљада евра у кутији прве помоћи

Аутомобилом је управљао, 40-годишњи немачки држављанин, а друштво му је на сувозачком месту правио две године млађи брат, иначе турски држављанин. 

На питање цариника да ли имају нешта да пријаве и колико девиза носе са собом, путници су изјавили да носе само лични пртљаг и по 10.000 евра.

Сумњајући у њихову изјаву, цариници су одлучли да детаљно прегледају возило и тада су на месту предвиђеном за прву помоћ, као и у торби у којој су се налазили каблови за стартовање возила, пронашли скривених 20.000 евра.

Потом је у њиховом пртљагу пронађено још 20.640 евра за које такође нису имали потврду, јер га на уласку у земљу нису пријавили. Новац је махом био у апоенима од по 100 евра (200 новчаница), 7 новчаница је било у апоенима од 20 евра и једна од 500 евра.

Због тога је путницима враћено по 10.000 евра, што је сума која не подлеже пријављивању на граници, док је износ од 20.640 евра привремено задржан до окончања прекршајног поступка.


#   Градина   царина   кријумчарење   евро   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима