Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У чарапама и јакни сакривено 80 хиљада евра

rssBookmark and Share

Градина 19.12.2020. Јужна Србија Инфо

Службеници су 17. дцембра на прелазу Градина су били успешни у откривању необичног девизног прекршаја, откривши путника који је у чарапе и јакну сакрио преко 80.000 евра.

У чарапама и јакни сакривено 80 хиљада евра

Непријављене девизе су откривене када је око 10 часова на ред за редовну царинску контролу на излазу из Србије пристигао мерцедес немачких регистарских ознака којим су ка Ираку путовала двојица путника.

Путници у аутомобилу били су 23-годишњи и 53-годишњи држављани Немачке, ирачке националности, који су се из Немачке преко Србије упутили ка свом родном граду на северу Ирака.

На постављено питање да ли имају нешта да пријаве за царинску контролу и колико девиза носе са собом, изјавили су да имају само лични пртљаг и око 4.000 евра.

Сумњајући у њихову изјаву, цариници су се одлучили за детаљну контролу возила, пртљага и путника, током које међу личним стварима нису утврђене никакве неправилности.

 

 

 

Међутим, детаљном контролом старијег путника, откривено је да он у чарапама и јакни које носи на себи крије укупно 83.410 евра.

 

На питање цариника да ли је тај новац пријавио на улазу у земљу и да ли поседује потврду о уносу, путник је рекао да то није случај.

 

 

 

Код њега је пронађено 5 новчаница од 500 евра, 292 новчанице од 200, 25 новчаница од 100 и једна од 10 евра. Реч је о укупном износу од 83.410 евра од којих је по 10.000 хиљада враћено њему и његовом сапутнику, док је до окончања прекршајног поступка привремено задржана сума од 63.410 евра.


#   Градина   царина   кријумчарење   евро   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима