Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Струја из бојлера убила човека док се туширао

rssBookmark and Share

Мезграја 06.07.2017. Д.К. Народне новине, Белами, Јужна Србија Инфо

Бобан Јовановић (39) из нишког села Мезграја погинуо је у уторак око 22.30 сати у својој породичној кући од струјног удара који је доживео док се туширао.

фото: Белами
фото: Белами

Према првим информацијама, узрок фаталног удара је квар на бојлеру који је био под струјним напоном. И поред напора лекара нишке Хитне помоћи која га је реанимирала читав сат, Јовановић је подлегао задобијеним повредама.

Изненадна трагедија завила је у црно породицу Јовановић. Бобанова мајка Весна са сузама је примала саучешће бројних родјака и пријатеља који су се окупили у њиховој породичној кући.

- Те вечери смо ја и супруг са Бобаном и његовом ћеркицом играли карте. Било је вруће, па је он одлучио да се истушира. Само што је ушао у купатило чула сам његов крик а затим је нешто „тропнуло“. Сви смо скочили, помислили смо да му је позлило, покушали смо да отворимо врата али су била закључана… Муж је развалио врата од купатила, видели смо га да лежи на поду без свести…. Одмах смо посумњали да га је ударила струја, па смо искључили напајање и позвали Хитну помоћ али мом сину нико више није могао да помогне – прича очајна мајка грцајући у сузама.

Увидјај је потврдио сумњу да је Бобан настрадао од струјног удара.

- Струја га је ударила чим је пустио воду, како смо чули „пробио“ је грејач на бојлеру. Не можемо још да верујемо, онакав човек, здрав, јак да тако страда. Много нам је тешко, иза њега је остало троје деце. Најстаријег сина је сад уписао у средњу школу, ово двоје су још основци, много су волели оца – јадиковала је Бобанова мајка.

У нишкој Хитној помоћи потврђено је да је њихова екипа упућена у Мезграју одмах по пријему позива али да им је требало времена да стигну с обзиром на то да је ово село од Ниша удаљено 12 километара.

- У таквим ситуацијама време је веома битно, стигли смо у најкраћем могућем року али смо пацијента затекли без виталних знакова живота, без пулса и дисања. Реанимирали смо га читав сат очекујући да ћемо можда можи да му повратимо виталне функције с обзиром на то да је реч о младом и здравом човеку али је све било узалуд – саопштила је Верица Божић, шеф дежурне екипе Хитне помоћи.

Бобан ће бити сахрањен данас у родном селу.


#   струја   Мезграја   смрт   Бобан Јовановић   бојлер
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима