Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бомбом покушали да разнесу члана "Пинк Пантера"

rssBookmark and Share

23.12.2013. Izvor: Večernje Novosti

Младен Лазаревић (33), за кога се сумња да је члан најтраженије банде на свету "Пинк пантери" био је, како се сумња, на мети засад непознатог атентатора. Њему је, како сазнајемо, била "намењена" експлозивна направа пронађена прошлог уторка на паркингу у Улици Албанске голготе, у нишком насељу "Расадник".

Бомбом покушали да разнесу члана "Пинк Пантера"

Бомба је откривена поред паркираног "мерцедеса", власништво Младенове супруге Бојане, која се налази на потерници Интерпола, такође због сумње да је члан групе "Пинк Пантер". Ову лимузину Лазаревић је оставио на паркингу када је одвезао дете у обданиште удаљено око 200 метара, а затим је отишао у теретану. Паклена направа је била припремљена од пластичног експлозива облепљеног изолир траком, а затим повезаног на даљински активатор, сличном мобилном телефону.

Пронађена је на паркингу случајно. Сумња се да је бомба била прикачена на под "мерцедеса", али се откачила зато што је доњи део овог возила обложен пластиком, па магнет није могао направу да држи довољно чврсто. Младен Лазаревић је до 2008. био на потерници Интерпола. А годину дана пре тога званично је објављена и његова фотографија са још троје држављана Србије, који су били осумњичени за спектакуларну пљачку златаре у Дубаију и крађу накита из драгуљарнице у Лихтенштајну.

За пљачке су тада осумњичени Милан Љепоја (37), Бојана Митић (32), Младен Лазаревић (33) и Милош Јовановић (36), сви из Ниша, као и Предраг Ловрић (38) из Карловаца и Душко Познан (35) из Бихаћа. Док је већина њихових саучесника ухапшена, Младен и Бојана су се вратили у Србију где нису били кривично гоњени. До пре нешто више од годину дана боравили су у Београду, а затим са дететом дошли у Ниш. Званично није познато зашто је повучена потерница Интерпола за Младеном Лазаревићем, а у нишкој полицији сматрају да је експлозивну направу поставио професионалац.

ИЗ МАГАЦИНА

БОМБУ је, после откривања, специјална полицијска јединица веома брзо демонтирала и безбедно уклонила. А после вештачења, утврђено је да је направа била припремљена од пластичног експлозива. Ова врста је током ратних сукоба на просторима бивше Југославије у великм количинама на разне начине изношена из војних магацина.


#   Пинк Пантер   експлозив   Младен Лазаревић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима