Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Арапски дијаманти пуцали у "Пантера"?!

rssBookmark and Share

Београд 02.11.2015. Новости

Младен Лазаревић, на кога је покушан атентат у суботу, крупна зверка у међународној банди пљачкаша.
У Дубаију, како се сумња, украо је два џака пуна накита и злата

Бојана Лазаревић због пљачке у Дубајију на потерници Интерпола, супруг Младен скинут са ње
Бојана Лазаревић због пљачке у Дубајију на потерници Интерпола, супруг Младен скинут са ње

Дан после филмске пуцњаве на Новосадском путу у Земуну, у којој је рањен Младен Лазаревић, све информације о њему како у болници тако и у полицији строго су закључане. У Клиничко-болничком центру "Бежанијска коса", где је сам дошао после рањавања, лекари нису желели да дају информације око његовог здравственог стања, па се не зна да ли је рањен лакше у главу или су повреде озбиљније, будући да је његов џип у суботу ујутру потпуно изрешетан на месту где је седео.

У расветљавању рањавања Младена Лазаревића, како сазнају "Новости", полиција увелико испутује да ли је пуцњава у Земуну на његов бели џип "лeнд ровер" повезана са подметањем бомбе у Нишу пре две године. Пре суботње сачекуше, "ружичасти џентлмен" био је на мети непознатог подметача бомбе и поново га је само срећа спасла.

У истрази из децембра 2013. полиција је установила да је Лазаревићу била "намењена" експлозивна направа пронађена на паркингу у Улици Албанске голготе у Нишу. Бомба је била поред паркираног "мерцедеса", власништво Младенове супруге Бојане, који је Лазаревић оставио на паркингу.

Он је експлозив уочио када је изашао из теретане и кренуо ка возилу. У питању је био пластични Ц4 који користи војска. Паклена направа имала је уређај за даљинско активирање.

Према реконструкцији догађаја из 2013, Лазаревић је као и сваког дана одвезао дете у вртић и после тога је отишао у теретану. Бомба је била закачена испод аутомобила, магнетом, који је попустио те се нашла испод возила.

ЖЕНУ ЈУРИ ИНТЕРПОЛ
У међувремену, Младен Лазаревић је "скинут" са потернице Интерпола због крађе у Емиратима. Његова супруга Бојана Лазаревић, којој је девојачко презиме Митић, још увек је на црвеној потерници због исте пљачке.

За Лазаревића, за кога се сумња да је члан интернационалне банде крадљиваца драгуља "Пинк Пантер", први пут сe чуло 2006. године, после пљачке драгуљарнице у Вадузу, престоници Лихтенштајна. Поново се помиње годину дана касније, након спектакуларне пљачке драгуљарнице у УАЕ.

На сајту Интерпола, тада је био на на потерници с фотографијама још четворо држављана Србије и двојице њихових саучесника из Босне и Херцеговине и Хрватске - Милан Љепоја, Бојана Митић и Милош Јовановић сви из Ниша, као и Предраг Ловрић из Карловаца и Душко Познан из Бихаћа. Сви су осумњичени за спектакуларну пљачку златаре у Емиратима, изведену 15. априла 2007.

Ова пљачка је била готово у свим светским новинама јер су лопови тог дана са два "аудија" ушли у Тржни центар "Вафи". Бели "ауди" су паркирали поред драгуљарнице "Граф", док су црним аутомобилом, возећи у рикверц, разбили излог златаре. Из аутомобила су потом истрчала тројица маскираних мушкараца. Улетели су у златару и само деведесет секунди касније изашли из ње са два џака пуна накита, вредним више од десет милиона евра.

Како су тада писали медији, полиција је одмах блокирала улице у центру града али су, како је касније утврђено, пљачкаши већ истог дана успели да напусте Дубаи и авионом отпутују у западну Европу.

Била је то највећа досад забележена пљачка у овој држави, па се сва полиција Уједињених Арапских Емирата ангажовала.

М. Рогач / М. Ристовић


#   Београд   полиција   тржни центар   пуцњава   Пинк Пантер   експлозив   Младен Лазаревић   Бојана Лазаревић   Ана Лазаревић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима