Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Arapski dijamanti pucali u "Pantera"?!

rssBookmark and Share

Beograd 02.11.2015. Novosti

Mladen Lazarević, na koga je pokušan atentat u subotu, krupna zverka u međunarodnoj bandi pljačkaša.
U Dubaiju, kako se sumnja, ukrao je dva džaka puna nakita i zlata

Bojana Lazarević zbog pljačke u Dubajiju na poternici Interpola, suprug Mladen skinut sa nje
Bojana Lazarević zbog pljačke u Dubajiju na poternici Interpola, suprug Mladen skinut sa nje

Dan posle filmske pucnjave na Novosadskom putu u Zemunu, u kojoj je ranjen Mladen Lazarević, sve informacije o njemu kako u bolnici tako i u policiji strogo su zaključane. U Kliničko-bolničkom centru "Bežanijska kosa", gde je sam došao posle ranjavanja, lekari nisu želeli da daju informacije oko njegovog zdravstvenog stanja, pa se ne zna da li je ranjen lakše u glavu ili su povrede ozbiljnije, budući da je njegov džip u subotu ujutru potpuno izrešetan na mestu gde je sedeo.

U rasvetljavanju ranjavanja Mladena Lazarevića, kako saznaju "Novosti", policija uveliko isputuje da li je pucnjava u Zemunu na njegov beli džip "lend rover" povezana sa podmetanjem bombe u Nišu pre dve godine. Pre subotnje sačekuše, "ružičasti džentlmen" bio je na meti nepoznatog podmetača bombe i ponovo ga je samo sreća spasla.

U istrazi iz decembra 2013. policija je ustanovila da je Lazareviću bila "namenjena" eksplozivna naprava pronađena na parkingu u Ulici Albanske golgote u Nišu. Bomba je bila pored parkiranog "mercedesa", vlasništvo Mladenove supruge Bojane, koji je Lazarević ostavio na parkingu.

On je eksploziv uočio kada je izašao iz teretane i krenuo ka vozilu. U pitanju je bio plastični C4 koji koristi vojska. Paklena naprava imala je uređaj za daljinsko aktiviranje.

Prema rekonstrukciji događaja iz 2013, Lazarević je kao i svakog dana odvezao dete u vrtić i posle toga je otišao u teretanu. Bomba je bila zakačena ispod automobila, magnetom, koji je popustio te se našla ispod vozila.

ŽENU JURI INTERPOL
U međuvremenu, Mladen Lazarević je "skinut" sa poternice Interpola zbog krađe u Emiratima. Njegova supruga Bojana Lazarević, kojoj je devojačko prezime Mitić, još uvek je na crvenoj poternici zbog iste pljačke.

Za Lazarevića, za koga se sumnja da je član internacionalne bande kradljivaca dragulja "Pink Panter", prvi put se čulo 2006. godine, posle pljačke draguljarnice u Vaduzu, prestonici Lihtenštajna. Ponovo se pominje godinu dana kasnije, nakon spektakularne pljačke draguljarnice u UAE.

Na sajtu Interpola, tada je bio na na poternici s fotografijama još četvoro državljana Srbije i dvojice njihovih saučesnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske - Milan Ljepoja, Bojana Mitić i Miloš Jovanović svi iz Niša, kao i Predrag Lovrić iz Karlovaca i Duško Poznan iz Bihaća. Svi su osumnjičeni za spektakularnu pljačku zlatare u Emiratima, izvedenu 15. aprila 2007.

Ova pljačka je bila gotovo u svim svetskim novinama jer su lopovi tog dana sa dva "audija" ušli u Tržni centar "Vafi". Beli "audi" su parkirali pored draguljarnice "Graf", dok su crnim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su potom istrčala trojica maskiranih muškaraca. Uleteli su u zlataru i samo devedeset sekundi kasnije izašli iz nje sa dva džaka puna nakita, vrednim više od deset miliona evra.

Kako su tada pisali mediji, policija je odmah blokirala ulice u centru grada ali su, kako je kasnije utvrđeno, pljačkaši već istog dana uspeli da napuste Dubai i avionom otputuju u zapadnu Evropu.

Bila je to najveća dosad zabeležena pljačka u ovoj državi, pa se sva policija Ujedinjenih Arapskih Emirata angažovala.

M. Rogač / M. Ristović


#   Beograd   policija   tržni centar   pucnjava   Pink Panter   eksploziv   Mladen Lazarević   Bojana Lazarević   Ana Lazarević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima