Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чопор крвожедних вукова сишао с планине и коље све живо, становништво у страху!

rssBookmark and Share

29.10.2012. Izvor: Telegraf

Чопор бесних и опасних вукова напао је стадо оваца и заклао више од 20 животиња, власника Добривоја Јаначковића, недалеко од села Темска на Старој планини. Напад се догодио у близини кућа, у којима живи углавном старо становништво, које је сада у страху од крволочних животиња!

Чопор крвожедних вукова сишао с планине и коље све живо, становништво у страху!

Разуларене животиње напале су стадо усред дана у месту Буковица, недалеко од насељеног места Темска. Супруга власника стада, Зорица, каже да овако крволочан напад вукова не памте ни најстарији Темштани.

- Вукови су упали у стадо од 130 оваца и муњевитом брзином заклали 20 оваца, а десетак тешко ранили, од којих је до сада пет умрло – објашњава преплашена Зорица за Телеграф.

О томе колика опасност прети становништву овог планинског села сведочи и чињеница да је власник стада у време напада, свега 200 метара даље, поправљао колибу за зиму!

- Супруг се, да невоља буде већа, у време напада налазио на можда 200 метара од стада где је са једним другаром поправљао стару колибу и спремао је за зиму. Да нисмо имали велике шарпланинце, вукови би сигурно заклали још много више оваца – каже Зорица.

Она додаје да су се остале овце разбежале по планини, због чега су у још већој опасности.

- Не знамо ни шта се десило са шарпланинцима јер се супруг тренутно налази на планини где трага за преживелим овцама, које су у мањим групицама побегле и раштркале се по планини – испричала нам је Зорица.

Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима