Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Човек преминуо од убода роја стршљенова

rssBookmark and Share

01.10.2013. Autor: Tanjug

Институт за судску медицину у Нишу је потврдио да је алергијска реакција проузроковала смрти Жарка Стојачића (63) из Београда, који је преминуо након што га је, у шуми код Житног Потока у општини Прокупље, напао рој стршљенова.

Човек преминуо од убода роја стршљенова

Стојачић је после уједа стршљена успео да се колима довезе до амбулантне станице у Житном Потоку, одакле је, након указане прве лекарске помоћи, хитно упућен у прокупачку болницу, али је на путу преминуо.

Због околности које су довеле до смрти Стојачића, који је преминуо протекле седмице, наложена је обдукција коју је урадио нишки Институт.

"Пацијент је у болницу довезен без знакова живота. Предузете мере реанимације на жалост нису дале резултате, а с обзиром да је узрок смрти непознат тело је послато на обдукцију", казала је Тањугу портпаролка прокупачке болнице Јелена Пантовић.

Према подацима из ове установе, у овогодишњој сезони због алергијских реакција на убод стршљена у Болници месечно педесетак особа затражи лекарску помоћ, а ово је први случај у Топлици да је забележен смртни случај од уједа стршљена.

Жена настрадалог Жарка, Славица каже да је са супругом живела у Београду, а да су у Житном Потоку дошли неколико дана пре, након позива комшије из села да им неко сече и краде суму.

"Отишли смо у забран, удаљен два, три километара од села, обишли шуму и када смо се враћали напао нас је рој стршљенова. Супруг је само рекао уједоше ме четири стршљена, а ја сам почела да машем тренерком око главе, и утрчали смо у аутомобил удаљен двадесетак метара од места напада инсеката", рекла је она Тањуг.

Супруг сам довезо аутомобил до амбуланте у селу, али већ при изласку из аута почело је гушење. Лекари амбуланте у Житном Потоку су му указали прву лекарску помоћ и хитно га повезли ка прокупачком Ургентном центру, али је на путу до болнице Жарко преминуо.

У амбуланти у Житном потоку, где је пацијен примљен, кажу да су учинили све да му помогну, али је ипак несрећни човек подлегао повредама од убода стршљена.


#   Јелена Пантовић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима