Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли ће нишки "Бифтек" стати на ноге - шта се дешава са оптужницим против власника

rssBookmark and Share

Ниш 07.04.2024. Јужна Србија Инфо

Оптужница још увек није подигнута против власника нишке Индустрије меса Бифтек, који је ухапшен у априлу прошле године због сумње да није уплаћивао порез и доприносе за социјално осигурање преко 900 својих запослених.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Иако је прошло годину дана од хапшења, истрага још увек није окончана, а из Основног јавног тужилаштва Ниш наводе да се ради на "садржајној" оптужници.

Одговорно лице фирме Бифтек М. Р. из Ниша ухапшен је 3. априла 2023. године, а оптужује се да није уплаћивао порез по одбитку и доприносе за обавезно социјално осигурање за своје запослене током 2020. и 2021. године. Према наводима из полиције, на тај начин је оштетио буџет Републике Србије за више од 160.000.000 динара.

Иако су прошле године јавности предочени детаљи овог случаја, а власник Бифтека је ухапшен, чини се да правосудни поступак још није приведен крају. Ова ситуација изазива различите реакције, посебно у светлу недавне акције хапшења због сличних прекршаја који су брзо дошли до судског епилога.

Основно јавно тужилаштво Ниш истиче да се ради на припреми оптужнице која је веома комплексна, што може објаснити продужено трајање истраге. Међутим, недостатак видљивих резултата у погледу подизања оптужнице може изазвати забринутост у јавности и поставити питања о ефикасности правосудног система.

Фирма Бифтек је већ дуже време у блокади, што додатно компликује ситуацију. Према подацима са сајта Народне банке Србије, тренутни износ блокаде рачуна премашује 1,6 милијарди динара. Ово даље наглашава озбиљност ситуације и потребу за брзим решењем.

 

 

 

 


#   Ниш   порез   Основно јавно тужилаштво   утаја пореза   Бифтек   Основни суд   Индустрија меса Бифтек
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима