Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђаци пипкали ученицу за груди и задњицу и снимали телефоном!

rssBookmark and Share

26.09.2013. Izvor: Blic

Након што су тројица ученика трећег разреда Техничке школе „Раде Металац“ из Лесковца сексуално узнемиравали четрнаестогодишњу девојчицу из првог разреда у школи је данас скоро ванредно стање, а случај испитује и полиција. Девојчица је после свега потражила и помоћ психијатра.

Ђаци пипкали ученицу за груди и задњицу и снимали телефоном!

Инцидент, који су ученици снимили мобилним телефоном, догодио се у среду у 11.50 сати на шолском одмору пред двадесторо ученика на смеру трехничар за компјутерско обликовање.

- Почело је као игра у ходнику која је настављена у одељењу и која се пртеворила у узнемиравање. Један је девојчицу држао загрљену, други је хватао за груди и задњи део тела, и то се више пута поновило. Све је то снимљено, па обрисано са мобилног телефона, а полиција покушава да поврати снимак - прича директор школе Славољуб Станојевић.

Ходник испред директорове канцеларије је био пун. Изјаве су давали и напасници и жртва са родитељима, професори и разредне старешине.

Отац девојчице Драган Н. је огорчен.

- За нас је ово био покушај силовања и за то кривично дело ћемо поднети приватну тужбу. Моја ћерка је доживела велику трауму, као и цела наша породица, прича отац.

Видно узнемирени младићи и њихови родитељи тврдили су да је реч о „намештаљки“ и „уобичајеној игри“.

- Није јој ништа сметало, смејала се. Тек када је изашла из одељења рекла је да ћемо је упамтити и пријавила нас. Уплашила се због снимка - испричао један од њих.Ту причу и такав став према овом инциденту подржавају и многи професори, али и другарице Д. Н., које нису присуствовале иживљавању дечака.

- Они су и мене покушали да додирују, али сам ја једном разбила вилицу. Требало је раније да им се супростави и да им се не намешта - причају две другарица жртве.Директор Станојевић оцењује да овој образовној установи нанета велика љага.

- Без обзира на приче о игри, лично не могу да схватим и да оправдам ученике који су гледали шта се дешава, а да нико није реаговао. Предложићу најстроже казне за тројицу ученика, који подразумевају и искључење из школе, а наставничко веће ће донети коначну одлуку, истиче Станојевић.

Према његовим сазнањима, „игра“ између ученика два одељења из трећег и првог разреда, која се састојала у гуркању и хватању девојчица за груди и задњице, започела је прошле недеље у заједничком ходнику, а кулминирала у среду.


#   полиција   ученици   Славољуб Станојевић   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима