Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дачић потврдио да су украдени тестови и из српског језика

rssBookmark and Share

22.06.2013.

Решен случај крађе тестова из српског и математике?
Ухапшен радник штампарије Службеног гласника
Без одговорности руководећих из Министарства просвете и "Службеног гласника"!?

Дачић потврдио да су украдени тестови и из српског језика

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је решен случај крађе тестова из српског језика и математике за матуранте основне школе и установљено је да је радник у штампарији Службеног гласника Србије са иницијалима Ј.М. у периоду од 5. до 12. јуна из тог предузећа изнео оригиналне тестове.

Радник у штампарији "Службеног гласника" З.М. ухапшен је због изношења комплета оригиналног теста из српског и математике за полагање мале матуре, изјавио је у суботу премијер и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Дачић је, на конференцији за новинаре у Влади Србије, рекао да је осумњичени практично признао крађу тестова која се сматра кривичним делом, а владина комисија ради на утврђивањи одговорности за ту крађу и треба да установи од када се врше такве злоупотребе.

Премијер је додао да се сумња да је у том кривичном делу било више помагача.

"Истрага ће бити настављена. Ту има помагача, а одлуку о томе шта даље, треба да донесе комисија Министарства просвете", рекао је Дачић.

Мала матура неће бити поништена, а З.М. је признао да је починио то кривично дело, рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Влади Србије, у паузи састанка са српским привредницима.

Министарство просвете треба да у наредним данима одлучи шта треба учинити по питању нових тестирања за ученике основне школе, рекао је Дачић.

Он је додао да је МУП тај случај решио на захтев Министарства просвете.

 

Иако је дошло до крађе, померен је само тест из математике, а тест из Српског језика није поништен. Из године у годину се дешава све више неправилности приликом тестирања. Можемо очекивати да се следеће године формирају посебне тезге на пијацама или шопинг моловима?

Непоништавањем и легализацијом крађе, по навици, биће оштећени само они који су учили да буду поштени. Јер, у Србији, све што није забрањено, бива дозвољено.

 

 


#   Ивица Дачић   Мала матура   Министарство просвете   кривично дело
@DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима