Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обљубили девојчицу, а фотографије поделили на друштвеним мрежама

rssBookmark and Share

Сврљиг 18.06.2015.

Двојица ученика основне школе у Сврљигу намамили су школску другарицу (12) у стан једног од њих где су је свлачили, терали је да их сексуално задовољи што су фотографисали, а затим фотографије постављали по друштвеним мрежама.

Обљубили девојчицу, а фотографије поделили на друштвеним мрежама

Пријава је поднета само против старијег извршиоца, док је други кривично неодговоран јер је млађи до четрнаест година.

Девојчица је тек после петнаестак дана, након што су јој се друга деца ругала, све испричала мајци која је злостављаче пријавила полицији, пише данас “Курир”.

Један од њих, с обзиром на то да има само дванаест година неће сносити законске последице јер је кривично неодговоран, док је против другог који има петнаест година, поднета кривична пријава за обљубу са дететом.

Владимир Станојевић, портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу изјавио је да је против петнаестогодишњака полиција поднела кривичну пријаву због силовања, али да је ово дело преквалификовано.

И оштећена и њени мучитељи иду у исту основну школу.

Пронађени докази
Дечаци нису негирали извршење дела али су се бранили да је све било добровољно. Такође, пронађене су и фотографије које су дечаци направили током злостављања школске другарице.

“Они су девојчицу позвали да дође у стан једног од њих да би се наводно дружили. Када је ушла, закључали су врата а затим су је свлачили, и сексуално је злостављали, сликали и фотографије прослеђивали својим друговима и постављали их на Фацебоок. Она се стидела да родитељима исприча шта јој се десило а проговорила је тек када су слике освануле на друштвеним мрежама” кажу саговорници из истраге.

Портпарол Вишег јавног тужилаштва у Нишу Владимир Станојевић саопштио је да је против петнаестогодишњег малолетника полиција поднела кривичну пријаву због силовања али да је ово дело преквалификовано.

“С обзиром на то да нема доказа да је употребљена сила према оштећеној, дело је преквалификовано у обљубу са дететом. Пријава је поднета само против старијег извршиоца док је други кривично неодговоран јер је млађи до четрнаест година. У току припремног поступка урадиће се провера психичке зрелости старијег дечака као бисмо утврдили да ли има основа за примену става 4. члана 180 Кривичног законика који каже да се неће казнити учинилац дела ако између њега и детета не постоји значајнија разлика у њиховој душевној и телесној зрелости”, објаснио је Станојевић за медије.

 


#   секс   полиција   малолетник   Сврљиг   насиље   Фејсбук   кривична пријава   фотографије   Владимир Станојевић
@facebook @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима