Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је одговоран што је девојчица од само девет година слала своје голишаве фотографије младићу (26)?

rssBookmark and Share

Београд 13.02.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Ових дана нишку јавност је узбуркала, али и поделила вест да је против младића (26) из Београда поднета кривична пријава, зато што је од девојчице старе девет година из околине Ниша, тражио да му мобилним телефоном шаље своје голишаве фотографије.

Ко је одговоран што је девојчица од само девет година слала своје голишаве фотографије младићу (26)?

Док једни оптужују младића и називају га педофилом, други се питају како је могуће да дете од девет година барата друштвеним мрежама и сајтовима за упознавање, а да притом родитељи ништа не знају?

Текст листа "Ало" преносимо у целости

Београђанин (26) је од девојчице (9) из околине Ниша тражио да му мобилним телефоном шаље своје голишаве слике, због чега је полиција против њега поднела кривичну пријаву, сазнаје „Ало!”.

Малолетница је то учинила, а када су њени родитељи у телефону видели наге фотографије свог детета, одмах су пријавили случај полицији.

Како сазнајемо, он је после истраге идентификован у заједничкој акцији нишке и београдске полиције, након чега је против њега поднета пријава у редовном поступку због сумње да је починио кривично дело приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавања малолетног лица за порнографију.

Како незванично сазнајемо, пошто је откривен, осумњичени се правдао да није знао да комуницира са деветогодишњом девојчицом, већ је мислио да је са друге стране мобилног телефона девојка стара 25 година?!

Према његовој причи, они су ступили у контакт преко једног сајта за упознавање тако што је он контактирао  девојку чија му се профилна слика допала, а која му је рекла да има 25 година. Након тога су разменили бројеве мобилних телефона и наставили да се дописују преко „Вибера“.

Када му је послала своју фотографију на мобилни телефон, осумњичени је тврдио да, наводно, није видео лице најбоље јер је слика била лоша, па је и даље веровао да комуницира са одраслом особом, а не са дететом.

- Он се правдао да му ништа није било сумњиво јер су водили разговор о сексу, па је мислио да се ради о одраслој особи. Када га је питала да ли је имао секс, рекао је да није, а када је исто питање поставио њој и добио одговор да ни она није имала секс до сада, затражио је да му пошаље своју голу фотографију. Добио је на мобилни телефон снимак од неколико секунди на којем се она додиривала по телу, а после тога и снимак њеног лица. На питање да ли хоће да се жени он је одговорио да нема новаца за то, али му је она предложила да контактирају популарну ТВ емисију у којој се организују венчања бесплатно - каже наш извор.

Младић је завршио конверзацију те вечери и легао да спава, наводно и не слутећи да је комуницирао са дететом. Али када су њени родитељи видели слике које је девојчица слала телефоном, одмах су алармирали полицију и случај је добио епилог пред правосудним органима.

За кривично дело које се осумњиченом ставља на терет запрећена је казна од шест месеци до пет година затвора, а у току истраге ће бити утврђени сви детаљи овог случаја.

Поражавајућа статистика

Свако треће дете у Србији је на неки начин било жртва злостављања преко интернета, а чак свака четврта девојчица пристала је да се нађе са непознатом особом коју је упознала преко друштвених мрежа, саопштено је пре неколико дана из Министарства трговине и телекомуникација. Према резултатима истраживања које спровела организација „Save the Children” поводом Дана обележавања безбедног интернета, сваком четвртом детету је без дозволе објављена слика на интернету, једна трећина деце доживела је неку врсту претње три или више пута, а половина младих не би пријавила узнемиравање на интернету.

Аутор: Б. Јанчковић, Ало

(http://www.alo.rs/pedofil-trazio-gole-slike-devojcica-mu-poslala-i-snimak/95413)


#   Београд   полиција   млади   МУП РС   кривична пријава   педофилија   треће дете   фотографије   ПУ Ниш   малолетница   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима