Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девојка сакривена у „бункеру“ испод задњег седишта

rssBookmark and Share

Градина 11.10.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су се 9. октобра 2020. године на граничном прелазу Градина суочили са још једним необичним покушајем илегалног преласка државне границе, када су у сарадњи са полицијом пронашли младу Сиријку сакривену у специјално препраправљеном бункеру за кријумчарење.

Девојка сакривена у „бункеру“ испод задњег седишта

Случај је откривен на улазној страни овог прелаза када је мало после поноћи за детаљан преглед издвојен аутомобил „тојота“ данских регистарских ознака.

Њиме је сам путовао 62-годишњи дански држављанин сиријског порекла, који је врло категорично тврдио да нема ништа да пријави сем личног пртљага.

Приликом контроле, која је ипак уследила, цариник је одмах уочио да је испод задњег седишта на аутомобилу нешто преправљано и дорађивано.

Када је уклонио тапацирунг и завукао руку у шупљину која је у односу на првобитни фабрички простор очигледно била знатно проширена, напипао је, како је сам касније испричао, нешто мекано и топло.

Врло брзо је било јасно да се „бункеру“ испод седишта крије људско биће.

Када је особа увијена у ђебад извучена из свог скровишта, возач је најпре тврдио да је реч о његовом сину.

Потом је када су пронађена и нека лична документа променио исказ, рекавши да реч о ћерки његове рођене сестре, младој жени старој између 22 и 24 године чији се муж и дете налазе у Београду, где је наводно имао намеру да је прокријумчари.

Да ли је заиста тако или је ипак реч о секс трафикингу, биће утврђивано током даље истраге коју спроводе полиција и тужилаштво.

Подсећамо да је на овом прелазу 24. августа откривен сличан случај, када је 73-годишњи Швеђанин мароканског порекла, покушао да прокријумчари 31-годишњу Мароканку у преправљеном „бункеру“ комбија тврдећи да му је то супруга.


#   девојка   Градина   кријумчарење   мигранти   Сирија   кријумчарење људи
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима