Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жена скривена у импровизованој комоди на граничном прелазу

rssBookmark and Share

Градина 24.08.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су се 24. августа 2020. године на прелазу Градина суочили са још једним необичним покушајем илегалног преласка државне границе, када су 31-годишњу Мароканку пронашли у наменски направљеном ''бункеру'' за кријумчарење.

Жена скривена у импровизованој комоди на граничном прелазу

Случај је откривен на улазној страни прелаза Градина oкo 08:45 часова, када је на ред за редовну контролу пристигао комби шведских регистарских ознака.

Комбијем је управљао 73-годишњи шведски држављанин мароканског порекла који је цариницима рекао да нема ништа да пријави за контролу.

Цариници су се у сарадњи са граничном полицијом ипак одлучили за детаљан преглед, што се убрзо показало као добра одлука.

У импровизованој комоди коју је поменути путник превозио у теретном делу комбија, откривена је 31-годишња Мароканка која је ту била сакривена.

Да би то уопште било могуће, фиоке комоде су намерно скраћене, како би се направио неопходан простор, а потом покривена и душецима.

Сакривена особа је код себе имала пасош Марока, а у разговору са путницима, цариници су сазнали да је реч о брачном пару чија је намера била да прођу кроз Србију на путу до Шведске.

 


#   Градина   Гранични прелаз   мигранти   кријумчарење људи   комби
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима