Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дрвени капак пао у школи, две ученице повређене

rssBookmark and Share

Прокупље 06.02.2015. Блиц

Две ученице ОШ „Никодије Стојановић Татко“ у Прокупљу лакше су повређене када је на њих пао дрвени капак са плафона у ходнику школе.

Дрвени капак пао у школи, две ученице повређене

Незгода се догодила пред крај поподневне наставе. Према речима очевидаца, дрвени капак се подигао када је дунуо јак ветар који је отворио улазна врата. Девојчице, ученице првог и петог разреда које су се задесиле у ходнику само су великом срећом прошле са лакшим повредама. 

Директорка школе Љиљана Суботић каже да је све предузела да би се повећала безбедност у згради која је изграђена још пре више од 100 година и никада није детаљно реновирана, већ су само рађене спорадичне санације. Посебан проблем представља кров школе који је стар и оронуо, па је опасност за ђаке јер сваког тренутка може да се сруши.

- У налету јаког и изненадног ветра дрвени капак на плафону се отворио и пао на под. У том тренутку ту је била једна ученица првог разреда и девојчица из петог разреда која је чекала крај часа и своју сестру. Ученице су уплашене и у договору са родитељима, одлучили смо да наредних неколико дана остану кући, да не долазе на наставу - каже директорка Суботић.


#   Прокупље   повреде   Никодије Стојановић Татко ОШ   Љиљана Суботић   плафон
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима