Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Францускиња албанског порекла шверцовала злато и цигарете

rssBookmark and Share

Мердаре 21.03.2019. Јужна Србија Инфо

Цариници су 19. марта 2019. године, на улазној страни административног пункта Мердаре, запленили 4.800 цигарета и златан накит укупне вредности веће од пола милиона динара.

Францускиња албанског порекла шверцовала злато и цигарете

Прекршај је откривен када је на ред за контролу стигао „пежо 307“ француских регистарских ознака којим су са КиМ ка Француској путовали мајка, син, његова будућа супруга и још један путник.

Преглед аутомобила на административном пункту показао је да су путне торбе које су биле смештене у гепеку пуне непријављене робе.

Реч је, наиме, о 20 комада златног накита - бурми и другом прстењу, наруквицама, ланчићима, минђушама и три дуката, као и о 24 бокса цигарета „винстон“ и „пал мал“.

Цигарете, камуфлиране гардеробом, пронађене су у пртљагу будуће свекрве, 52-годишње држављанке Француске пореклом из Прешева, док је накит био спакован у њеној торбици.

Путница је цариницима рекла да је пронађене цигарете понела за личне потребе, док је непријављени накит, чија вредност износи готово 4.000 евра, свадбени дар.

Подсећамо путнике да је као део личног пртљага дозвољено носити 1 бокс цигарета, а да се личним накитом сматра само онај који путници носе на себи и то у количини и врсти која не сугерише да је намењен препродаји.

Уколико са собом носе вреднију робу, путници су у обавези да је пријаве, па уколико је реч о онима који само пролазе кроз Србију до крајњег одредишта за њу неће плаћати дажбине, већ ће попунити Образац о привременом увозу, након чега - без плаћања дажбина и непотребних казни могу да наставе своје путовање.


#   цигарете   Мердаре   царина   кријумчарење   злато   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима