Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина: Пола килограма злата у ранцу

rssBookmark and Share

Градина 02.09.2023. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 25. августа 2023. године током дубинске контроле у близини прелаза Градина спречили кријумчарење готово пола килограма тешког златног накита, вредног безмало 1,7 милон динара.

Градина: Пола килограма злата у ранцу

Познато је да царинска служба поред сталног присуства на граничним прелазима, контроле спроводи и у дубини територије, па тако кријумчари који су прошли гранични прелаз не могу бити сигурни да су успели у својој намери. 

Управо се такав случај догодио у близини искључења за Димитровград, када је специјализована екипа за сузбијање кријумчарења Управе царина зауставила комби страних регистарских ознака након што је већ прошао гранични прелаз.

Комбијем је из Бугарске ка Немачкој путовало седморо путника, четворо одраслих и троје деце, који су на питање цариника да ли су нешто пријавили царинским органима на уласку у Републику Србију одговорили да нису јер не носе ништа сем личних ствари.

Међутим, контролом спроведеном на лицу места, иза возачевог седишта је пронађен црни ранац на чијем се дну налазила црвена кутија пуна златног накита.

Реч је о две масивне златне огрлице, девет наруквица, четири прстена, једним минђушама и једном привеску, укупне тежине 464 грама, које возач комбија није пријавио приликом преласка границе.

Подсећамо да су путници, без обзира да ли долазе у Србију или кроз њу само пролазе, у обавези да приликом преласка границе пријаве све драгоцености које носе са собом, чиме спречавају ризик да им оне буду привремено или трајно одузете.


#   Градина   царина   накит   злато
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима