Тренчићева је ухапшена због постојања основа сумње да је извршила кривична дела фалсификовање службене исправе и прање новца помагањем, а С.З због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Сумња се да је Тренчићева извршила кривична дела фалсификовање службене исправе и прање новца помагањем Зорану Ајковићу Ајкули (43) из Ниша, члану УО ''NISSA'' А.Д. Ниш и једном од чланова Конзорцијума за куповину наведеног друштвеног предузећа.

Осумњичена се терети да је, у току 2008. године, помогла Зорану Ајковићу извршење кривичног дела прање новца тако што је склопила уговор о позајмици у износу од 22. 856.238 динара, у којем је унет неистинит податак да је наведени новац З. А. уплатио на жиро рачун предузећа ''NISSA'' А.Д. Ниш, а за који се сумња да потиче из извршеног кривичног дела пореска утаја.

Такође, сумња се да је Срђан Здравковић извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја на тај начин што је у својству пореског инспектора, у поступку утврђивања пореза на капиталну добит Ајковића, јануара 2013. године утврдио пореску обавезу у износу од 1,6 милиона динара, а у поновљеном поступку фебруара 2014. године наведена пореска обавеза Зорана Ајковића утврђена је на износ од 23,8 милиона динара.

На тај начин осумњичени је омогућио противправну имовинску корист пореском обвезнику Зорану Ајковићу у износу од 22, 2 милона динара и за толики износ оштетио буџет Србије.

У саопштењу се подсећа да је за З. А. расписана међународна потерница и да се тренутно налази у притвору Црне Горе, где чека изручење у Србију.

Ајковић је заједно са Снежаном тренчић и Срђаном Здравковићем обухваћен кривичном пријавом којом се терети за кривична дела прање новца и фалсификовање исправе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити спроведени надлежном тужилаштву у Нишу.

Акција хапшења полицијских службеника нишке криминалистичке полиције спроведена је у наставку борбе против сузбијања привредног криминалитета, у сарадњи са Вишим јавним тужиоцем у Нишу.