Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хици кроз решетке

rssBookmark and Share

29.09.2009. Д. МИЉКОВИЋ

Хици кроз решетке
У СПЕКТАКУЛАРНОМ револверашком нападу у понедељак увече је у отвореном делу Окружног затвора у Лесковцу хицем из пиштоља рањен затвореник Владица Милошевић (36) из Алексинца. Нападач, који се провукао кроз затворску ограду, био је маскиран фантомком и жртву је погодио у десну потколеницу.

После указане лекарске помоћи због прострелне ране, рањени Алексинчанин је враћен у затвор. Нико од надлежних у полицији и затвору није имао одобрење за давање изјава о овом нападу, али незванично сазнајемо да је мотив напада застрашивање чланова супротстављених криминалних група.

У тренутку напада, Милошевић се са још неколико затвореника налазио

у отвореном делу затворског круга, који је осветљен рефлекторима. Цело двориште је, иначе, покривено и видео-камерама.

- Било је око 20 часова и били смо тачно у дну спортског терена. Милошевић је био леђима окренут нападачу, који се појавио ниоткуда. Одмах је запуцао, а ми смо га гађали каменицама. Не знам да ли смо га погодили, јер је исто тако неопажено и брзо побегао - препричали су надлежнима очевици обрачуна.

У лесковачкој полицији и Окружном затвору потврдили су да је ово први случај да је неко покушао да се на тај начин ушуња у затвор. Наводно је искористио први сумрак и пресекао бодљикаву жицу којом је затвор окружен. Био је упознат и са распоредом камера за видео-надзор јер је успео да их избегне.

Рањени Милошевић полицији није дао никакве трагове о томе ко би могао да буде нападач. Тврдио је да не зна ко би могао да пуца на њега. Тренутно је на издржавању казне затвора од годину дана због изнуде. По потреници српске полиције ухапшен је у Шведској где је, такође, имао проблематичан однос са полицијом. На слободи би требао да се нађе у мају 2010. године.

СУКОБ СА ШЕФОМ МАФИЈЕ

ПРЕМА првим налазима истраге нападач није имао намеру да убије затвореника већ да га само заплаши. Наводно, пре хапшења замерио се извесном вођи криминалног клана из његовог завичаја. Ово није први њихов међусобни обрачун, јер су један другог раније рањавали ватреним оружјем и ножевима.

- План упада у затвор је пажљиво планиран и нападач је био довољно обучен и присебан да му зада смртоносне ране, али ипак то није учинио - тврди извор близак истрази.

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=158159

http://www.blic.rs/hronika.php?id=113050

http://www.kurir-info.rs/clanak/crna-hronika/kurir-30-09-2009/pucnjava-u-zatvoru

http://www.alo.rs/vesti/19793/Zatvorenik_upucan_u_zatvoru


#   саобраћај   саобраћајна незгода
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима