Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хорор: Воз ударио децу на пружном прелазу

rssBookmark and Share

Врање 14.04.2014. РТС, Танјуг

Два дечака повређена су на пружном прелазу код Лепенице, у близини Владичиног Хана. Деца пребачена у КЦ Ниш, у стабилном су стању

Хорор: Воз ударио децу на пружном прелазу

На пружном прелазу код села Лепенице, у близини Владичиног Хана, око 11х повређена су браћа, дечаци од једне и по и три године.

Врањска полиција саопштава да су два дечака страдала тако што их је ударио брзи воз који саобраћа на релацији Скопље - Београд. Како се наводи у саопштењу, воз је предњим делом ударио децу.

Увиђај су обавили заменик тужиоца Основног јавног тужилаштва у Владичином Хану и полицијски службеници Полицијске станице у Владичином Хану.

Према речима др Саше Станковића, директора Дома здравља у Владичином Хану, дечаци су у тешком стању примљени у Службу хитне помоћи, а потом пребачени у нишки Клинички центар.

РТС преноси да су деца, према речима очевидаца, стајала поред пруге кад је воз, који је ишао од Прешева ка Нишу, почео да успорава.

Један дечак животно угрожен.

Двогодишње и трогодишње дете релативно су стабилног здравственог стања после повреда задобијених када су услед ваздушног притиска који ствара воз при проласку одбачена са места у близини пруге, рекао је данас директор Клинике за неурохирургију у Нишу проф др Небојша Стојановић.

Двогодишње дете је задобило прелом лобање, дошло је до продора ваздуха, има оток мозга и лица и налази се на Клиници за неурохирургију, рекао је Стојановић.

Друго дете се, према његовим речима, после прегледа на Клиници за неурохирургију, налази на Дечјој хирургији и има повреде главе, прелом ребара и продор ваздуха у плућа.

Њихово здравствено стање је под сталним надзором лекара, додао је Стојановић.


#   Врање   Дом здравља   Клинички центар Ниш   полиција   Хитна помоћ   Владичин Хан   деца   воз   Клинички центар   животно угрожен   Небојша Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима