Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инцидент у Нишу: Једног комуналног полицајца ударио песницом, другог аутомобилом

rssBookmark and Share

Булевар Немањића 29.02.2016. Б.Јанчковић, Блиц

Због сукоба око непрописног паркирања, возач из Ниша ударио је комуналног полицајца песницом у груди, док је другог закачио аутомобилом по нози!

Улица Бошка Бухе у којој је досло до сукоба са комуналном полицијом због непрописног паркирања Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија
Улица Бошка Бухе у којој је досло до сукоба са комуналном полицијом због непрописног паркирања Фото: Б. Јаначковић, РАС Србија

Инцидент се десио у суботу пре подне у улици Бошка Бухе, испред пијаце Криве ливаде на Булевару Немањића, у току интервенције комуналне полиције.

Комунални полицајци срећом нису задобили повреде, али ће се изгредник свеједно суочити са кривичном пријавом за напад на службена лица у вршењу дужности, како то предвиђа нови Закон о јавном реду и миру.

- Комунална полиција је контролисала ванпијачне продаје на пијаци али су упозоравани и возачи који су непрописно паркирани да уклоне возила како не би ометали кретање пешака. Нису писане казне, већ су само издавана упозорења да се возило уклони. Међутим, један возач је одмах започео са бахатим понашањем. Кренуо је са омаловажавањем комуналних полицајаца, није хтео да помери возило, а онда је одбио да се легитимише. Једног кумуналног полицајца је ударио руком у груди, а онда је сео у кола и кренуо, тако да је другог колегу закачио по потколеници возилом и удаљио се - каже портпарол Комуналне полиције Милан Ђорђевић.

Према његовим речима, дошла је Хитна помоћ али на срећу комунални полицајаци нису имали никакве повреде, осим што су били под стресом због свега што се десило. Дошла је и интервентна јединица полиције.

- У скорије време нисмо имали случај да је комунлани полицајац физички нападнут, углавном се радило о омаловажавању и вербалним сукобима. По новом закону, за напад на службена лица у вршењу дужности може се изрећи и затворска казна. Комунална полиција само ради свој посао увођења комуналног реда, па позивамо грађане да на том послу сарађујемо. По закону, комунална полиција је овлашћена да легитимише, тако да би грађани морали да покажу личну карту када комунални полицијац захтева то од њих - каже Ђорђевић.

У нишкој полицији потврђено је да је инцидет пријављен 27. фебруара у 11.10 часова, да је о свемо обавештено основно тужилаштво и да је рад полиције у току.


#   полиција   Хитна помоћ   паркирање   туча   пијаца   возачи   јавни ред и мир   комунална полиција   инцидент   Милан Ђорђевић   Булевар Немањића
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима