Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јунак у униформи: Извукао младиће из буктиње!

rssBookmark and Share

Поповац 30.05.2016. Курир, Мондо

Никола Крстић (20) и шеснаестогодишњи младић извучени су прексиноћ из запаљеног аутомобила у нишком селу захваљујући полицајцу Жарку Стојковићу и његовом сину Јовици.

Јунак у униформи: Извукао младиће из буктиње!

Они су хероји о којима пише данашња штампа.

"За своје 52 године живота нисам видео нешто тако страшно, а свачега сам се нагледао. Возило се уопште није видело, него само огромна ватрена буктиња. Знао сам да сваког тренутка може експлодирати, али се нисам ни тренутка премишљао да улетим у ватрену стихију.

Мени је бог дао снагу а њима је било суђено да живе, друкчије се не може објаснити то што су преживели стравичну саобраћајну незгоду", прича Жарко Стојковић из нишког села Поповац, полицајац који је спасао возача Николу Крстића (20) и шеснаестогодишњег сувозача у „шкоди фабији“ која се након несреће запалила.

Удес се догодио у недељу око 1. 45, кад је возило у којем су се налазили младићи услед велике брзине слетело с коловоза, ударило у бандеру, па у ограду породице Стојковић, а затим се забило у тек купљену „форд фијесту“ полицајчевог сина Јовице.

"Спавао сам кад сам зачуо страшан прасак. Излетео сам из куће, возила су већ горела... Кад сам отворио врата аутомобила, шокирао сам се.... Та деца су била у тоталном шоку, нису била при себи, нису ни покушавала да изађу из кола. Ужаснуо сам се, док сам извлачио оног млађег ноге су му гореле, онај други је био крвав, све је пуцало... Нисам размишљао о себи нити да и ја могу да настрадам, мислио сам само на њих као да су моја деца. Тек сада схватам да смо срећни што смо сви живи, да их нисам извукао, деца би жива изгорела", каже за "Курир" храбри полицајац, иначе задужен за безбедност на железници на железничкој станици у Поповцу.

Спасилачком подухвату прикључио се и полицајчев син Јовица, који је гасио ватру до доласка ватрогасаца.

"Претпостављам да је 'шкоди' од ударца експлодирао акумулатор, што је изазвало пожар. Гасио сам ватру док нису почеле експлозије, било ми је жао мог возила, тек сам га јуче дотерао са царине. Коштао ме је 3.500 евра, тек је оцарињен, још није регистрован, ко зна да ли ћу успети да надокнадим штету од осигурања...

Унутра је била и целокупна документација за возило, али је све изгорело. Ипак, кад помислим да су та деца могла да страдају, све се добро завршило", наглашава Јовица и наставља: "Овде се стално дешавају саобраћајне несреће јер се брзо вози. Последњих десет година се обраћамо надлежнима и тражимо постављање лежећих полицајаца. Апелујем и сада да се то уради док неко није погинуо".

После несреће, добра вест је да су повређени добро. Никола има модрице, подливе и посекотине и отпуштен је на кућно лечење. Малолетник је збринут на Дечјој хируршкој клиници, али ни он није животно угрожен.


#   пожар   Поповац   животно угрожен   Јовица Стојковић   Жарко Стојковић   Никола Крстић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима