Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

“Како ми је дечак (15) убио жену и молио да га не пријавим“

rssBookmark and Share

29.12.2013. Telegraf

Нишлијку Војиславу Љубеновић (73) прегазио је петнестогодишњак Н. П. возећи очев “даеву“ наочиглед супруга Илије. Несрећни старац Илија истиче да га је дечак, док је старица била под точковима његовог возила, молио да не зове полицију како му не би забранили да вози.

“Како ми је дечак (15) убио жену и молио да га не пријавим“

Трагедија се догодила у дворишту стамбеног блока у улици Драгише Цветковића, где је стан брачног пара Љубеновић.

- Враћали смо се куповине намирница, јер је Војислава желела да лепо прославимо Нову годину. Већ смо скоро стигли до наше зграде, када се то возило појавило и кренуло ка нама као да је из пушке испаљено. Прво је мене ударило, од силине ми је испала кеса са неким флашама. Окренуо сам да видим шта је са Војиславом и угледао је испод возила. Била је сва сломљена, а глава јој је била крвава, одмах ми је било јасно да је мртва. Тај дечак је истрчао из кола и казао ми “немој да зовеш полицију, узеће ми кола, неће ми дати више да возим”. Остао сам без речи, нисам могао да схватим да му је то било једино важно без обзира што је усмртио моју супругу - описује несрећу Илија .

Љубеновићи су у браку били 52 године. Живели су сами, јер имају само једну кћер која ради на лондонском аеродрому Хитроу.

- Лепо смо живели, Војислава је радила у банци, а ја у некадашњој Служби друштвеног књиговодства, па смо имали и пристојне пензије. Моја жена ми је била све, имам уграђен песмејкер, она ми је била ослонац. Шта ћу сад без ње, сада ми је криво што и мене тај манијак није прегазио - истиче очајни човек.

Илија додаје да је огорчен што су родитељи малолетнику дозволили да управља колима.

- Они су одговорни за његово понашање. Отац тог дечака ми се јављао, желео је да дође да ми се извини. Рекао сам му да не долази, његово извињење ми неће вратити супругу - каже Илија.

У нишкој Полицијској управи је саопштено да је дечак након саслушања пуштен на слободу. Како се ради о млађем малолетнику, према њему се не могу применити кривичне санкције већ васпитне мере које укључују укор, појачан надзор али и боравак у васпитно поправном дому.


#   саобраћај   саобраћајна незгода   малолетник   дете
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима