Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је покушао да запали Педагошки факултет у Врању?

rssBookmark and Share

Врање 25.11.2016. РТВ Врање, Јужна Србија Инфо

Педагошки факултет у Врању недавно је био на мети пиромана. Пожар је на сву срећу спречен захваљујући брзој интервенцији запослених, који су осетили мирис бензина. Повређених нема као ни материјалне штете. Међутим, остаје мистерија због чега је вест о овом догађају процурила тек јуче, десетак дана након инцидента и зашто је све обавијено велом тајни.

Фото: РТВ Врање
Фото: РТВ Врање

Иако је прошло десетак дана од подметања пожара, мирис бензина се и даље осећа у појединим просторијама. Међу студентима и професорима стрепња и тиха узмениреност. Безбедносне камере су забележиле улазак непознатог мушкарца у просторије Педагошког факултета. Његов повратак камере нису снимиле. Индицент се догодио у поподневним сатима 14. новембра.

''На факултету је почео да се осећа мирис  бензина. Поливен је на више места у оквиру зграде факултета, у ходницима и појединим учионицама. Све се завршило на најбољи начин, материјалне штете није било, нико није повређен, али је све то утицало на нас да предузмемо одређене мере безбедности'', рекао је Небојша Томић, секретар.

Ходницима се  и даље назиру трагови поливеног бензина, а у кабинету за полагање дипломског испита  има остатака запаљеног етисона. На сву срећу, ватра је на том месту врло брзо престала да гори јер је реч о етисону који није лако запаљив.

''Декан Факултета Сунчица Денић обавила је разговор са студентима који су категорично тврдили да извршилац овог недела није међу студентима јер се нико од њих не би усудио на овако нешто, а и не постоји разлог због кога би подметнули пожар на Факултету'', каже Небојша.

Несвакидашњи догађај на Педагошком факултету и покушај паљења је мистериозан и необјашњив чин. Мотив за овако нешто и након десет дана је непознаница за запослене на Факултету. Дежурни заменик Основног јавног тужиоца је одмах наложио да се изврши увиђај и изузму трагови ради евентуалног вештачења.

Са Педагошког факултета у Врању кажу да о овом догађају нису одмах обавестили јавност да не би ометали истрагу и узнемиравали студенте и родитеље. Портпарол Информативне службе Полицијске управе Врање Драган Стаменковић је  рекао да је истрага у току и да службеници предузимају све како би утврдили идентитет починиоца кривичног дела и мотиве покушаја паљења ове високообразовне установе.


#   Врање   мушкарац   Драган Стаменковић   ПУ Врање   пироман   безбедносне камере   Педагошки факултет Врање   покушај паљења   Сунчица Денић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима