Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko je pokušao da zapali Pedagoški fakultet u Vranju?

rssBookmark and Share

Vranje 25.11.2016. RTV Vranje, Južna Srbija Info

Pedagoški fakultet u Vranju nedavno je bio na meti piromana. Požar je na svu sreću sprečen zahvaljujući brzoj intervenciji zaposlenih, koji su osetili miris benzina. Povređenih nema kao ni materijalne štete. Međutim, ostaje misterija zbog čega je vest o ovom događaju procurila tek juče, desetak dana nakon incidenta i zašto je sve obavijeno velom tajni.

Foto: RTV Vranje
Foto: RTV Vranje

Iako je prošlo desetak dana od podmetanja požara, miris benzina se i dalje oseća u pojedinim prostorijama. Među studentima i profesorima strepnja i tiha uzmenirenost. Bezbednosne kamere su zabeležile ulazak nepoznatog muškarca u prostorije Pedagoškog fakulteta. Njegov povratak kamere nisu snimile. Indicent se dogodio u popodnevnim satima 14. novembra.

''Na fakultetu je počeo da se oseća miris  benzina. Poliven je na više mesta u okviru zgrade fakulteta, u hodnicima i pojedinim učionicama. Sve se završilo na najbolji način, materijalne štete nije bilo, niko nije povređen, ali je sve to uticalo na nas da preduzmemo određene mere bezbednosti'', rekao je Nebojša Tomić, sekretar.

Hodnicima se  i dalje naziru tragovi polivenog benzina, a u kabinetu za polaganje diplomskog ispita  ima ostataka zapaljenog etisona. Na svu sreću, vatra je na tom mestu vrlo brzo prestala da gori jer je reč o etisonu koji nije lako zapaljiv.

''Dekan Fakulteta Sunčica Denić obavila je razgovor sa studentima koji su kategorično tvrdili da izvršilac ovog nedela nije među studentima jer se niko od njih ne bi usudio na ovako nešto, a i ne postoji razlog zbog koga bi podmetnuli požar na Fakultetu'', kaže Nebojša.

Nesvakidašnji događaj na Pedagoškom fakultetu i pokušaj paljenja je misteriozan i neobjašnjiv čin. Motiv za ovako nešto i nakon deset dana je nepoznanica za zaposlene na Fakultetu. Dežurni zamenik Osnovnog javnog tužioca je odmah naložio da se izvrši uviđaj i izuzmu tragovi radi eventualnog veštačenja.

Sa Pedagoškog fakulteta u Vranju kažu da o ovom događaju nisu odmah obavestili javnost da ne bi ometali istragu i uznemiravali studente i roditelje. Portparol Informativne službe Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković je  rekao da je istraga u toku i da službenici preduzimaju sve kako bi utvrdili identitet počinioca krivičnog dela i motive pokušaja paljenja ove visokoobrazovne ustanove.


#   Vranje   muškarac   Dragan Stamenković   PU Vranje   piroman   bezbednosne kamere   Pedagoški fakultet Vranje   pokušaj paljenja   Sunčica Denić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima