Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Крали робу и продавали оружје

rssBookmark and Share

25.03.2012. Аutor : T.Stevanović |

Лесковачка полиција последњег радног предходне седмице и током одлазећег викенда имала је пуне руке посла. Поједини Лесковчани су се у то време бавили израдом и продајом експлозивних направа док су се други бавили опијатима или крађом обе широке потрошње.

Крали робу и продавали оружје

Тако је лесковачка полиција уочи последњег викенда лишила слободе и из кривичнуи пријаву привела истражном судији Основног суда у Лесковцу Љ. М. (51) из Лсковца због поостојања основане сумње да је извршио кривично дело неовлашћене производње и држање односно пуштања у промет експлозивних направа. Полиција је на основу налога истражног судије извршила претрес куће окривљеног Љ. М и у њој запленила око 1.700 метака малог калибра.Део муниције је пронађен у подруму куће а део затрпан у септичкој јами.

Са истим разлогом лишен је слободе С. О. (49) из Бојника јер се основано предпоставља да је извршио кривиучно дело чувања и продаје експлозивних направа. Полиција је приликом рутинске службене контроле физичких лица окривљеном С.О. рођеном У бојнику, у у џепу јакне пронашла пиштољ марке "берета" калибра 9. милиметара са метковима у оквиру. Том приликом прегледом његовог ранца који је осумњичени носио на леђима пронађено још 30 метака калибра 9.мм. За одузето ватрено оружје окривљени није поседовао одговарајућу дозволу.

Почетком овог виукенда лесковачка полиција привела је и С.М. (42) и В.Д. (47) из Лебана због постојања оснва сумње да су извршили кривично дело тешке крадје. Лесковачка полиција утврдила је основано да су поменути Лебанчани почетком текућег месеца из котларнице фабриуке "Полет" у Лебану проивправно присвојили електричне каблове, разводне кутије и други електро-материјал као и две пумпе за воиду из система парног грејања.

Лопови су у котларницу предузећа "Полет" ушли тако што су изломили стакло на прозору котларице а затим са зидова погодним металним преднметом развалили разводне кутије и каблопве електричне инсталације. Полиција је претресом кућа поменутих лопова проашла украдене стари и вратила их цвласнику.

Ови лопови и поменути дилери оружја су након приводјења итсражном судији задржани по налгу судије у истражни притвор од месец дана.

У последњии 72 часа лесковачка полиција регистровала 29 прекршаја. Покренутио је 24 захтева Прекршајном суду у Лесковцу против 31 лица. Лесковачки полицајци су за недељу дана превнтивно обишли 73 угоститељска објекта и 30 јавних скупова на којим је учињени овако рекордни "улов" прекршиоца закона.


#   полиција   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима