Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кривична пријава за бившу начелницу градске управе

rssBookmark and Share

08.08.2013. Autor: T.Stevanović

Припадници лесковачке криминалистичке полиције у Лесковцу у току дана у среду 7.августа,текуће године, поднели су Основном јавном тужилаштву у Лесковцу кривичну пријаву против Јадранке М. (61) из Лесковца, доскорашње начелнице Градске управе за урбанизам и комунално-станбене послове у овом граду а због постојања основа сумње да је извршила више кривичних дела тешке злоупотребе службеног положаја.

Кривична пријава за бившу начелницу градске управе

Осумњичена Јадранка  се терети , како стоји у званичном саопштењу лесковачке Полицијске управе, да   је у својству одговорног лица ове  градске управе омогућила добијање решења о локацијској дозволи и издала повољне урбанитичке услове предузећу из Беграда за изграду хотела на лесковачком елитном излетишту „Пашина чесма“. Она је то учинила иако није пре тога прибавила потребен доказе посебно о уплати назначене таксе од  307.393  динара.

Лесковачка полиција основано суимња да је ова екс-начелница иначе блиска сарадница ухапшеног бившег градоначелника Лесковца Слободана Коцића – Бојте и лидера  градског одбора Демократске странке у овоме граду издала употребну дозволу за дограђени и реконструисани објекат уз Лесковцу  на елитном простору Трга револуције иако је приликом техничког прегледа објекта надлежна комисија констатовала да радови нису изведени у складу са главним пројектом и расположивом планском документациојом, јер је изграђена површина већа  од пројектоване за око 127квадрата.

Лесковачки полицајци такође основано сумњају да је она , а такође стоји у поменутом саопштењу,  као инвеститору  власнику овдашње грађевинске компаније за којим  је иначе , незванично сазнајемо, расписана полицијска потерница издала решење којим се одобрава извођење радова  на адаптацији и пренамени  пословног простора објекта Дома Синдиката у Лесковцу, а без предходног прибављања урбанистичких услова и мишљења из Јавног предузећа Дирекције за урбанизам и изградњу града Лесковца.

Трагом ове вести контактирали смо неколицину  углавном старијих Лесковчана и готово сви се слажу у једном да се у Лесковцу незнањем или  немарношћу одговорних  „стручњака“  из предходне каолиције на власти створио урбанистички хаос у овоме граду, а да је од мноштво ударних рупа на уличном коловозу готово и немогуће проћи лесковачким периферним улицама истичући: „Новци су потрошени а ударне рупе су нам остале“…


#   полиција   ударне рупе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима