Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лекови сакривени у коферу са гардеробом и у ручном фрижидеру (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 22.12.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су на Градини два дана заредом 19. и 20. децембра 2020. године, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења преко 1.100 доза лекова и анаболичких стероида сакривених у коферу међу гардеробом путника, као и у ручном фрижидеру који се налазио у камионској кабини.

Лекови сакривени у коферу са гардеробом и у ручном фрижидеру (ФОТО)

Један од прекршаја догодио се 20. децембра 2020. године, када је за контролу на улазу у земљу пристигао „мерцедес“ аустријских регистарских ознака, којим је путовао брачни пар турских држављана.

Мада су супружници рекли да са собом носе само лични пртљаг, цариници су се ипак одлучили за детаљан преглед и нису погрешили.

У једном од кофера пронашли су око 900 ампула и таблета различитих анаболичких стероида и лекова за мршављење, који су били закамуфлирани гардеробом.

Уз записник о царинском прекршају заплењено је око 300 ампула анаболичких стероида „Enandrol“, „Trenabol“ и „Nandrolone Decanoate“, 400 таблета за мршављење „Clenbuterol“, као и 200 таблета стероида „Oxandrolon“.

Претходног јутра сличан прекршај откривен је и на Терминалу Градина, када је на ред за контролу пристигао камион који је из Турске ка Швајцарској превозио маслине.

40-годишњи возач, са турским пасошем и немачком личном картом, рекао је да сем робе коју превози нема ништа за пријављивање.

Међутим, током детаљне контроле камионске кабине цариници су у њој пронашли ручни фрижидер у којем једино није било хране.

У њему се налазило преко 220 различитих таблета за потенцију („Kamagra“, „Luvagra“ и „Vegon“), као и више од 30 нових мушких ручних сатова „Rolex“, „Emporio Armani“, „Hublot“, „Esprit“, Ferrari“ и „Versace“ у чију се оригиналност сумња.


#   Градина   царина   кријумчарење   лекови   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима